Презентація інформаційної кампанії «Час вийти на світло»

Презентація інформаційної кампанії «Час вийти на світло»

Укрінформ
7 лютого, 13:00 - презентація інформаційної кампанії «Час вийти на світло».

Організатор: Громадська спілка «Ліги Сильних».

Учасники: Дар’я Сидоренко – виконавча директорка «Ліги Сильних»;  Ярема Дуль – керівник проєкту «Безбар’єрна Залізниця»;  Ольга Лобанова – мама 7-річного героя інформаційної кампанії Олександра Лобанова, що мешкає у Черкасах (онлайн).

Модераторка: Марія Оринчак - комунікаційна менеджерка громадської спілки «Ліги Сильних».

Чому це важливо? 

Громадська спілка «Ліга Сильних» у партнерстві з «Укрзалізницею» розпочинає інформаційну кампанію «Час вийти на світло». Її героями стали 10 людей з інвалідністю з Івано-Франківщини, Черкащини та Тернопільщини. Для героїв влаштували портретні художні фотосесії. Композиція світлин побудована на грі світла й тіней. Такий вибір зробили невипадково - головна ідея виставки полягає у тому, щоб мотивувати людей з інвалідністю та їх рідних приймати себе, долати внутрішні бар'єри та голосно говорити про свої потреби й права.

Також кампанія включатиме серію відеоісторій від героїв, що будуть розміщені на YouTube-каналі Ліги Сильних.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі представили проєкт про людей з інвалідністю "Час вийти на світло"

В Укрінформі представили проєкт "Час вийти на світло", який має на меті допомогти людям з інвалідністю комунікувати з соціумом.

Про проєкт на брифінгу в Укрінформі розповіла виконавча директорка «Ліги Сильних» Дар’я Сидоренко.

"Проєкт Час вийти на світло" - один з тих проєктів, які ставлять за мету допомогти людям показати, що вони цінні, і допомогти вийти в публічний простір, щоб говорити про свої права і комунікувати з соціумом", - сказала Сидоренко.

Проєкт, за її словами, полягає у тому, що для 10 учасників, людей з інвалідністю з Тернопільської, Івано-Франківської та Черкаської областей, провели професійну фотозйомку.

Світлини з цього проєкту експонуватимуться на вокзалах Тернополя, Івано-Франківська та Черкас.

Крім того, проєкт передбачає комунікаційну кампанію в соцмережах, зокрема, у Фейсбуці, яка присвячена порадам людям з інвалідністю, як почати цінувати себе та як заявляти про себе світу.

Також на YouTube "Ліги сильних" розміщені відео-історії про учасників проєкту.

Як наголосила Дарʼя Сидоренко, у сприйнятті інвалідності варто відходити від медичної моделі, оскільки люди з інвалідністю мають не тільки медичні потреби, а й соціальні. Це означає, що суспільство, держава має зменшувати, або взагалі прибирати ті барʼєри, які не дозволяють людям з інвалідністю вести повноцінне життя з урахуванням їх соціальних, освітніх та інших потреб.

Як зазначив на брифінгу керівник проєкту «Безбар’єрна залізниця» Ярема Дуль, часто, коли йдеться про людей з інвалідністю, увага фокусується саме на доступності простору, обʼєктів інфраструктури. За його словами, Укрзалізниця намагається вирішувати це питання, пристосовуючи архітектурні простори вокзалів та інших своїх обʼєктів, там, де це можливо.

Він нагадав, що програма "Безбарʼєрна залізниця" стартувала минулого року. Водночас, як додав Дуль, дуже часто люди не знають про можливості, якими можуть скористатися пасажири з обмеженими можливостями. Так, наприклад, на Київському вокзалі на кожен перон можна дістатися ліфтом, про що знають не всі пасажири.

Тому, як додав Дуль, наступним буде проєкт з оновлення інформації, яка представлена на Київському вокзалі, з тим, щоб для людей з обмеженими можливостями було більше інформації про доступні послуги.

Як повідомляв Укрінформ, перший рік повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України додав понад 150 тисяч випадків реєстрації нової інвалідності.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-