Нічого святого: воєнні злочини російських окупантів проти релігійних громад та священнослужителів

Нічого святого: воєнні злочини російських окупантів проти релігійних громад та священнослужителів

Укрінформ
24 січня, 12:00 - пресконференція на тему: «Нічого святого: воєнні злочини російських окупантів проти релігійних громад та священнослужителів».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ, Центр громадянських свобод.

Спікери: Віктор Єленський - голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті; Євген Захаров - директор Харківської правозахисної групи;  Вʼячеслав Ліхачов - член експертної ради Центру громадянських свобод; Руслан Халіков - релігієзнавець, керівник проєкту «Релігія в огні», Майстерня академічного релігієзнавства.

Чому це цікаво?

У ході пресконференції будуть представлені численні факти релігійних переслідувань на окупованих територіях та порушення агресором МГП щодо культових споруд під час бойових дій.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн та в чаті трансляції на YouTube.

Акредитація представників ЗМІ за посиланням.  

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

В Україні за час повномасштабної війни було пошкоджено 530 релігійних споруд - експерт 

В Україні близько 530 релігійних споруд зазнали пошкоджень внаслідок російських обстрілів.

Про це повідомив релігієзнавець, керівник проєкту «Релігія в огні» Руслан Халіков під час пресконференції в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"На сьогодні ми нарахували приблизно 530 релігійних споруд, які потрапили під обстріл. В рамках нашого проєкту ми це моніторимо. І декілька з них потрапили по кілька разів під обстріл", - сказав Халіков.

Він зазначив, що найбільша кількість пошкоджених споруд є в регіонах, де відбуваються бойові дії.

За його словами, в Донецькій області - понад 100, в Київській області - понад 80, в Луганській та Харківській області - понад 60, Херсонській області - понад 55, Запорізькій області - понад 30.

Крім того, у Сумській, Чернігівській, Миколаївській та Дніпропетровській областях було пошкоджено десятки релігійних споруд, додав експерт.

"Приблизно половина від всіх зафіксованих випадків пошкоджень релігійних споруд - храми Української православної церкви. Тобто можемо сказати, що захищаючи так би мовити релігійні цінності, традиційні цінності православ'я, росіяни б'ють перш за все по православним храмам", - сказав Халіков.

Він зауважив, що також зафіксовані випадки обстрілів юдейських, мусульманських, індуїстських релігійних споруд.

Як повідомлялося, внаслідок російської агресії в Україні зруйновані або пошкоджені приблизно 863 об’єкти культурної спадщини.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-