Завершення блокування кордонів польськими протестувальниками. Ситуація на пунктах пропуску

Завершення блокування кордонів польськими протестувальниками. Ситуація на пунктах пропуску

Укрінформ
18 січня, 13.00 - брифінг на тему: «Завершення блокування кордонів польськими протестувальниками: якою наразі є ситуація на пунктах пропуску».

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер:  Андрій Демченко - речник Державної прикордонної служби України.

 Чому це цікаво?

16 січня стало відомо, що польські протестувальники завершать блокування кордону з Україною до 1 березня. Міністерство інфраструктури Польщі підписало відповідну угоду з перевізниками. Водночас у Румунії фермери продовжують часткове блокування руху вантажівок біля пунктів пропуску «Сірет» та «Вікову-де-Сус», що біля кордону з Україною.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Росіяни найактивніше використовують ДРГ на Сумщині – ДПСУ

Ворог продовжує використовувати свої диверсійно- розвідувальні групи у прикордонні, найбільш активно на Сумщині.

Про це сказав на брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ речник Державної прикордонної служби України.

“Ми бачимо, що РФ намагається використовувати свої ДРГ найбільше на Сумському напрямку, також ворожі ДРГ фіксуються і на Харківщині. Найменш активно – на Чернігівщині. Але ми добре пам’ятаємо початок 2013 року, коли ворожі ДРГ найбільш активно діяли на чернігівському напрямку тому цей напрямок також під пильною увагою”, - сказав Демченко.

Речник повідомив, що ворог постійно продовжує обстрілювати прикордоння зі всіх видів озброєння.

З початку цього року вже зафіксовано нашими прикордонними нарядами понад 1200 обстрілів, які здійснила РФ по територіях Чернігівщини, Сумщини і Харківщини. Найбільше обстрілів припадає на Харківську область.

Як повідомляв Укрінформ, командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що перебування поблизу кордону з Росією на півночі України є небезпечним для цивільних, і закликав слухати поради ВЦА щодо евакуації.

З боку Білорусі наразі загрози вторгнення немає, однак кордон укріплюється - Демченко

З боку Білорусі наразі загрози вторгнення немає, російські підрозділи з території РБ виведені.

Про це сказав на брифінгу у Медіацентр Україна – Укрінформ речник Державної прикордонної служби України.

"На кордоні з Білоруссю укріплюється кордон. В інженерному відношенні по лінії кордону, у фортифікаційному відношенні у прикордонні. На щастя, по той бік кордону ми не бачимо, що у Росії є якісь сили, які можуть здійснити вторгнення “, - сказав Демченко

Речник нагадав, що РФ вивела всі свої підрозділи з Білорусі, які там проходили підготовку щодо взаємодії з армією РБ. “Але ми розуміємо загрозу, яка може йти з цього напрямку, і тому відстежуємо ситуацію", - сказав він.

Як повідомлялось, за інформацією ГУР, станом на сьогодні Сухопутні війська ЗС Білорусі не залучались та не залучаються до війни на території України, однак білоруський напрямок є під постійним контролем Сил оборони України.

Прикордонники торік відмовили у виїзді з України 50 тисячам громадянам

Прикордонники у 2023 році відмовили у перетині кордону на виїзд з України 50 тисячам особам.

Про це повідомив на брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

“Загалом у 2023 році було відмовлено у перетині кордону на виїзд 50 тисячам особам, які не відповідали умовам перетину. Переважна більшість відмов тим, хто слідував за системою «Шлях»”, - сказав він.

Речник зауважив, що навіть траплялись випадки, коли особи не мали водійських прав і не могли підтвердити мету поїздки.

Також, за його словами, збільшилась кількість підроблених документів для перетину кордону. Демченко нагадав, що за такі дії передбачена кримінальна відповідальність. “У 2023 році наші інспектори викрили понад 3300 підроблених документів, які надавали чоловіки”, - поінформував він.

“Ми бачимо збільшення спроб використання підроблених документів, тому заходи прикордонного контролю посилені. Ми ретельно перевіряємо кожного, хто виїжджає”, - підсумував він.

Як повідомлялось, прикордонники за рік викрили 220 груп, які незаконно переправляли чоловіків за кордон.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-