Українська енергетика під час ворожих ударів, зими та несприятливих погодних умов

Українська енергетика під час ворожих ударів, зими та несприятливих погодних умов

Укрінформ
8 січня, 12:00 - брифінг на тему: "Українська енергетика під час ворожих ударів, зими та несприятливих погодних умов".

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Учасник:  Олександр Харченко - директор Центру досліджень енергетики.

Формат заходу –  офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Ситуація в енергосистемі складна, але контрольована - експерт

Зниження температури в Україні може призвести до дефіциту генерації, однак навіть економія кожним споживачем 1 кВт електрики дасть відчутний результат.

Таку оцінку висловив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"З одного боку, підготовча робота, проведена у теплі місяці, дає результати; обстріли не приносять росіянам очікуваного ефекту", - зазначив Харченко.

Він наголосив, що наразі графіки планових відключень не застосовуються, однак є знеструмлення через фізичні обриви мереж внаслідок негоди.

"З іншого боку, падіння температури дуже ускладнює ситуацію з точки зору генерації. Сьогодні вранці споживання було меншим за звичайне. Але важливо, щоб воно на цьому рівні - трохи нижчому звичайного для такої температури - і збереглося, тому що інакше буде дефіцит", - зауважив експерт.

Він підкреслив, що зараз є актуальним заклик до економії електроенергії. За словами експерта, нині в Україні є близько 14,5 млн споживачів, і відчутним результатом для енергосистеми буде навіть економія кожним споживачем 1 кВт електрики.

"Ми маємо добрі шанси пройти зиму без відключень, але передбачити на 100% це не може ніхто. Це залежить і від кожної квартири, наскільки ми здатні організувати самі себе і трішки знизити власний рівень споживання", - зауважив Харченко.

Крім того, важливою є економія електрики бізнесом: експерт повідомив, що енергетики ведуть роботу з великими підприємствами у цьому напрямку.

Як повідомлялося, станом на 11:00 8 січня через погіршення погодних умов без енергопостачання залишилися споживачі у восьми областях. Кількість відключень може зростати.

Водночас, НЕК "Укренерго" прогнозує, що до вечора можливе різке збільшення рівня споживання електроенергії.

Відео:

Video: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-