Удар окупантів по евакуаційному потягу в Херсоні: кількість постраждалих та наслідки

Удар окупантів по евакуаційному потягу в Херсоні: кількість постраждалих та наслідки

Укрінформ

27 грудня о 12:30  відбудеться брифінг на тему: "Удар окупантів по евакуаційному потягу  в Херсоні: кількість постраждалих та наслідки".

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер:  Олександр Толоконніков - керівник пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації (онлайн).

Теми до обговорення: 

  • Наслідки ворожих ударів по Херсону та області.
  • Поточна ситуація в регіоні.

Формат заходу –  офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Під час обстрілу Херсонського вокзалу цивільні отримали легкі ушкодження, а двох поліцейських госпіталізували - ОВА

Під час обстрілу Херсонського вокзалу напередодні, 26 грудня, 16 цивільних отримали легкі ушкодження, а двох поліцейських госпіталізували з пораненнями середньої важкості.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив керівник пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков.

"Цивільні люди отримали поранення легкого ступеня, їм була надана допомога на місці. Працівники поліції були доправлені до лікарні в стані середньої тяжкості, але лікарі запевнили, що з ними все буде гаразд", - зазначив Толоконніков.

Він нагадав, що правоохоронці постраждали, коли допомагали людям спускатися в укриття. Це дозволило уникнути великої кількості жертв. На жаль, їхній колега, 28-річний поліцейський з Кіровоградщини, загинув.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 26 грудня, за кілька хвилин до відходу евакуаційного потяга, російські війська завдали удару по залізничному вокзалу в Херсоні. Було пошкоджено будівлю і знищено чотири вагони поїзда.

Лікарні Херсона, попри викликані обстрілами знеструмлення, забезпечені електроенергією

Попри те, що внаслідок російських обстрілів 94 тис.абонентів у Херсоні залишилися без світла, лікарні та важливі інфраструктурні об'єкти забезпечені електроенергією - там працюють генератори.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ у відповідь на запитання кореспондента агентства повідомив керівник пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков.

"Усі лікарні забезпечені генераторами. У самому Херсоні і на правобережжі області генератори є на всіх критичних об'єктах інфраструктури", - поінформував Толоконніков.

За його словами, лише в деяких районах енергозабезпечення бракує на об'єктах водоканалу, але це питання вирішується.

Щодо електропостачання абонентам в Херсоні Толоконніков зазначив, що обласна військова адміністрація сподівається найближчим часом з'ясувати і повідомити про терміни його відновлення.

Як повідомляв Укрінформ, через вчорашні російські масовані обстріли сильно постраждала енергетична інфраструктура Херсона. Без електропостачання залишаються 70% абонентів.

Евакуація з Херсона автобусами продовжиться - ОВА

Після обстрілу росіянами залізничного вокзалу Херсона евакуація цивільних з міста продовжиться автобусами.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив керівник пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков.

"Евакуація буде продовжена. Ми ж не тільки потягами евакуювали, а й автобусами на постійній основі. Це були і наші автобуси, які курсують в різні регіони, і автобуси благодійних організацій... Потроху будемо продовжувати різними логістичними шляхами відправляти людей", - поінформував Толоконніков.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 26 грудня, за кілька хвилин до відходу евакуаційного потягу, російські війська завдали удару по залізничному вокзалу в Херсоні. Було пошкоджено будівлю і знищено чотири вагони поїзда, постраждали 16 цивільних і двоє поліцейських, один правоохоронець загинув. Після закінчення обстрілу понад 100 пасажирів було доправлено автобусами в Миколаїв, звідки вони потягом прибули до Києва вранці 27 грудня.

Херсонщину не атакували КАБами кілька днів після знищення ворожих Су-34

Майже чотири дні після знищення на Південному напрямку ворожих винищувачів-бомбардувальників Су-34 росіяни не атакували Херсонщину керованими авіаційними бомбами (КАБами).

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив керівник пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков.

"Знищення трьох "Су" на нашому напрямку зменшило кількість обстрілів: майже чотири дні не було жодного повідомлення про застосування керованих авіабомб. Але вчора в районі Зміївки (росіяни - ред.) випустили дві керовані авіабомби", - зазначив Толоконніков.

За його словами, російські загарбники зараз шукають варіанти, щоб продовжити свій терор.

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня на Південному напрямку українські захисники збили три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34 .

24 грудня Сили оборони знищили ще два ворожі винищувачі: Су-34 на Донеччині та Су-30СМ – над акваторією Чорного моря.

Відео:

Video: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-