Безпекові заходи в Україні на різдвяно-новорічні свята

Безпекові заходи в Україні на різдвяно-новорічні свята

Укрінформ
27 грудня, 13:00 - брифінг на тему: "Безпекові заходи в Україні на різдвяно-новорічні свята".

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікери: Роман Рудак - заступник директора Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України; Олександр Хорунжий - пресофіцер ДСНС України.

Формат заходу –  офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Від початку зими на водоймах загинули 30 людей – ДСНС

В Україні від початку зими на водоймах загинули 30 людей, серед них одна дитина.

Про це повідомив під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ пресофіцер Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий.

«У нас з початку грудня на водоймах загинуло 30 людей, з яких одна дитина», - сказав він.

При цьому працівникам ДСНС вдалося врятувати 10 людей, з яких 5 дітей, додав Хорунжий.

За його словами, трагічні випадки здебільшого траплялися у сільській місцевості, коли люди виходили на нестійку кригу.

У цьому зв’язку пресофіцер ДСНС закликав батьків провести виховну роботу з дітьми і пояснити небезпеку перебування на кризі.

У випадку потрапляння під кригу Хорунжий радить кликати на допомогу, а тим, хто побачить людину, яка провалилася під лід, одразу телефонувати до служби порятунку «101».

«Якщо є підручні засоби, то можна кинути тому, хто тоне, шарф або жердину, за яку можна вхопитися. Якщо немає кому допомогти тому, хто тоне, то потрібно грудьми або спиною вибратися на лід і перекатами намагатися перекрутитися від того місця, куди провалився», - рекомендує пресофіцер ДСНС.

У відомстві також не радять рибалкам виходити на лід, тонший семи сантиметрів, а також під час різких коливань температури, оскільки лід стає крихким.

Від російських мін в Україні загинули 277 людей, з них 14 дітей - ДСНС

В Україні від початку широкомасштабного російського вторгнення внаслідок підриву на мінах чи вибухонебезпечних предметах загинули 277 людей, серед них 14 дітей.

Про це повідомив під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ пресофіцер Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий.

«З початку широкомасштабного російського вторгнення на вибухонебезпечних предметах загинуло 277 людей, з яких 14 – це діти», - сказав він.

Крім того, поранення дістали 608 людей, з яких 74 дитини.

Хорунжий поінформував, що з лютого 2022 року піротехніки ДСНС знешкодили на території України 464 тисячі вибухонебезпечних предметів, зокрема 3145 авіаційних бомб.

Зараз основними ділянками роботи піротехніків є Донецька, Миколаївська, Харківська і Херсонська області.

Хорунжий зазначив, що у зимовий період піротехніки обмежені у розмінуванні через сніговий покрив і низьку температуру повітря, проте продовжують приймати виклики від населення і виїжджають на допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, за даними очільника Миколаївської ОВА Віталія Кіма, на Миколаївщині потенційно замінованими є понад 750 тисяч гектарів земель, що становить 30 відсотків території області.

Відео:

Video: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-