Заява голови ВККСУ щодо розповсюдження у медіа інформації про наявність у нього російського громадянства

Заява голови ВККСУ щодо розповсюдження у медіа інформації про наявність у нього російського громадянства

Укрінформ
21 грудня, 15:00 - брифінг на тему: "Заява голови ВККСУ щодо розповсюдження у медіа інформації про наявність у нього російського громадянства". 

Організатор: Роман Ігнатов.

Спікер: Роман Ігнатов -  голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Акредитація триватиме до 14:30 21 грудня 2023 року, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Голова ВККС назвав безпідставними звинувачення щодо наявності у нього російського громадянства

Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Роман Ігнатов назвав безпідставними і необгрунтованими звинувачення на його адресу у начебто наявності громадянства Російської Федерації.

Про це він заявив на брифінгу в Укрінформі.

“З часу, коли я був обраний головою Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, моє життя, на жаль, почало дуже швидко, стрімко змінюватися на гірше. Це пов’язано з тим, що Вища кваліфікаційна комісія суддів України починає кваліфікаційні процедури, у тому числі до деяких суддів ліквідованого ОАСК. ...Враховуючи ті обставини, які з’явилися, а саме безпідставні, необгрунтовані звинувачення мене в тому, що я начебто маю російське громадянство, я з цією метою і вийшов на брифінг, щоб висловити свою позицію”, - сказав Ігнатов.

За його словами, він має інформацію від "компетентних людей" про підготовку "провокації і тиску і на інших державних службовців Вищої кваліфікаційної комісії суддів, що пов’язано з тими кваліфікаційними процедурами, в які входить зараз ВККС”.

“Є всі підстави побоюватися як за своє здоров’я, так і за своє життя, і я не виключаю провокації відносно себе. Тому я звертаюся до суспільства і до представників Державної служби охорони, а також органів поліції, щоб мені надали у зв’язку з цим посилену охорону, тому що я... побоююся навіть пересуватися додому на автомобілі і змушений буду жити поки що у стінах ВККС”, - заявив голова ВККС.

Він стверджує, що 15 вересня 2023 року щодо нього “було незаконно внесено в ЄРДР (відомості) за статтею 111 частини 2 (Кримінального кодексу України - ред.) — це державна зрада, яка скоєна під час воєнного стану”. За словами Ігнатова, йдеться про період проведення антитерористичної операції: “Це обставини мого перебування у полоні, які перевіряються в іншій справі. Я передав перелік документів на 174 аркушах, які повністю спростовують всі доводи, які були там поставлені".

Щодо нібито наявності у нього російського громадянства Ігнатов пояснив, що у липні 1991 року за направленням Луганської обласної прокуратури вступив до Саратовського юридичного інституту і таким чином опинився в Росії. Після закінчення Саратовської державної академії права і проходження спеціалізованої практики він повернувся у Луганськ і намагався влаштуватись на роботу. "Я вибрав місто Петрозаводськ, тому що там були кращі умови. Тоді в мене був радянський паспорт, у якому не було російської відмітки, як і не було української відмітки. Тобто до 1997 року я був апатридом — особою без громадянства”, - поінформував Ігнатов.

За його словами, лист Служби зовнішньої розвідки, в якому йдеться про начебто наявність у нього громадянства РФ, він отримав у відповідь на запити до силових відомств, які займаються питаннями нацбезпеки, зокрема до СЗР, СБУ, ГУР. У листах останніх двох відомств, як стверджує Ігнатов, про підтвердження наявності у нього начебто громадянства РФ не йшлося.

Він нагадав, що пройшов конкурсну процедуру добору до ВККС відповідно до процедури. На першому пленарному засіданні 6 червня 2023 року члени ВККС обрали його головою.

“Мене знищують інформаційно, мене знищують психологічно. Звісно, я буду боротися”, - заявив Ігнатов.

За його словами, "якщо ситуація набуде критичних масштабів”, він буде змушений "просити політичного притулку".

“Я не хочу бути Гонгадзе номер два. Я чесно кажу. Тому що я пройшов полон, я пройшов катування”, - заявив Ігнатов.

Як повідомлялося, за даними засобів масової інформації, російське громадянство в Ігнатова виявила Служба безпеки України.

У Вищій кваліфікаційній комісії суддів України заявили, що зроблять запити для невідкладного підтвердження або спростування інформації про ймовірну наявність у її голови Романа Ігнатова громадянства Росії.

Головою ВККС Ігнатов обраний у червні поточного року.

Раніше Мережею ширилися чутки про наявність у судді паспорта Російської Федерації. Сам Ігнатов усе заперечує.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-