Блокування кордонів та подолання їх наслідків

Блокування кордонів та подолання їх наслідків

Укрінформ
19 грудня, 11:30 - брифінг на тему: "Блокування кордонів та подолання їх наслідків".

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер: Володимир Балін - віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Асоціація міжнародних автоперевізників планує юридично вирішувати питання заблокованого кордону України

Асоціація міжнародних автоперевізників працює з юристами задля того, щоб вирішити питання блокування польськими страйкарями українського кордону.

Про це заявив віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників Володимир Балін під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Сподіваюсь звісно, що міністри (віцепрем'єр-міністр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков та міністр інфраструктури Польщі Даріуш Климчак - авт.) домовляться... У нас єдиний варіант - юристи продовжують працювати над тим, щоб в юридичний спосіб розблокувати кордон, як нам це вже вдалося минулого тижня", - сказав він.

Балін зазначив, що наразі заблокованими залишаються пункти пропуску на українсько-польському кордоні. Разом з цим, пункти пропуску на кордоні України зі Словаччиною, Угорщиною та Румунією працюють повноцінно.

За словами віцепрезидента асоціації, українські перевізники мають готуватися до того, щоб перелаштовувати свої логістичні маршрути через інші країни, адже українсько-польський кордон може бути заблокованим надовго.

Як повідомлялось, польські перевізники, яким Окружний суд у Любліні дозволив відновити блокаду кордону в Дорогуську, в понеділок 18 грудня відновили протести на кордоні. До блокади кордону в цьому місці до них приєднуються також польські аграрії, які висувають свої вимоги. Серед вимог польських аграріїв – заборона імпорту цукру з України, негайні безпосередні доплати аграріям, грошова компенсація для виробників кукурудзи тощо.

Україна втратила понад 1 млрд євро внаслідок блокади кордону з Польщею - експерт

Україна втратила понад 1 млрд євро через страйки польських перевізників, які заблокували роботу пунктів пропоску на кордоні з Польщею.

Про це заявив віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників Володимир Балін під час брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Економіка держави (України - авт.) втратила через цей страйк понад 1 млрд євро", - сказав він.

Балін зазначив, що водночас польська економіка неодоотримала ще більше коштів внаслідок заблокованого кордону.

За його словами, день простою для української вантажівки на кордоні коштує близько 300 - 350 євро залежно від компанії. Тому автоперевізники шукають можливості для мінімізації своїх збитків і, зокрема, перенаправляють автомобілі через кордон з іншими країнами.

Як повідомлялося, 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова – Краківець", "Гребенне - Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин".

Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.

11 грудня польські страйкарі розблокували найбільший пункт пропуску вантажівок на кордоні з Україною "Ягодин – Дорогуськ". Однак уже 18 грудня блокування кордону поновилося. До страйкарів приєдналися польські аграрії, які висувають свої вимоги. Серед вимог - заборона імпорту цукру з України, негайні безпосередні доплати аграріям, грошова компенсація для виробників кукурудзи тощо.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-