Політична партія “Слуга Народу”: результати роботи, зміни та плани

Політична партія “Слуга Народу”: результати роботи, зміни та плани

Укрінформ
18 грудня, 10:30 - пресконференція на тему: "Політична партія “Слуга Народу”: результати роботи, зміни та плани".

Організатор: Політична партія “Слуга Народу".

Учасники: Олена Шуляк - голова партії “Слуга Народу”, очільниця парламентського Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Коротко. Під час заходу Олена Шуляк, яку однопартійці на своєму останньому з’їзді обрали головою політсили вдруге поспіль, підсумує діяльність “Слуги Народу” за 2022-2023 роки, що припали на час повномасштабної війни та окреслить напрямки діяльності й подальший курс партії на найближче майбутнє.

Формат заходу – офлайн (Зала 1)+ онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: e-mail: sluga-narodu.com, або тел.: +380662241243.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Україну на фронті захищають 355 місцевих депутатів зі "Слуги народу" – Шуляк 

Україну на фронті захищають 355 місцевих депутатів із політичної партії "Слуга народу", 131 – працюють військовими медиками.

Про це голова політичної партії "Слуга народу" Олена Шуляк повідомила під час пресконференції в Укрінформі.

"Минулого року наша партія передала 130 млн грн партійного фінансування на потреби армії. Їх отримала Національна гвардія України, щоб закупити озброєння "Стугна-П". Цього місяця ми готуємо засідання політичної ради партії, на якому маємо ухвалити рішення про передачу нашого бюджетного фінансування, приблизної суми (як і торік – ред.), на підтримку нашої оборони і Збройних сил України", – сказала Шуляк.

Вона поінформувала, що члени партійної команди "Слуга народу" за майже два роки повномасштабної російсько-української війни передали на потреби армії майже 3 тис. автомобілів, тонни палива, понад 70 тис. різних одиниць амуніції, 300 тис. патронів.

Водночас Шуляк поінформувала, що наразі політична сила "Слуга народу" складається з 6 305 місцевих депутатів, 219 голів громад, 976 старост. Голова політсили підкреслила, що серед них 355 місцевих депутатів перебувають на фронті у складі Сил оборони України, а 131 – працюють військовими медиками.

Як повідомлялося, Російська Федерація розпочала вторгнення в Україну в 2014 році. Тоді агресору вдалося захопити Крим, а також частину Донецької і Луганської областей включно з обласними центрами. 24 лютого 2022 року Росія розпочала новий етап війни проти Української держави – повномасштабне вторгнення.

"Слуга народу" за два роки застосувала імперативний мандат до 24 своїх місцевих депутатів – Шуляк

Процедура імперативного мандату застосовувалася до 24 депутатів із політичної партії "Слуга народу" впродовж останніх двох років.

Про це голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк повідомила під час пресконференції в Укрінформі.

За її словами, політсила "Слуга народу" впродовж останніх двох років активно працювала над формуванням інституту репутації. У цьому контексті Шуляк уточнила, що "СН" подала партійний звіт до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) за 2020 рік. Також, за її словами, уже готові до подання звітності за 2021, 2022 і 2023 роки.

"Активно застосовуємо імперативний мандат. Уже 24 місцеві депутати відкликано, щодо 13 запущена відповідна процедура. Ця процедура застосується до тих місцевих депутатів, які підозрюються в корупційних діяннях, не виконують завдань партії", – додала голова "Слуги народу".

Окрім того, Шуляк нагадала, що в "СН" працює дисциплінарна комісія, яка розбирається з різними випадками порушень, у тому числі й етичних.

Водночас вона повідомила, що з 2021 року "Слуга народу" використовує процедуру звітування перед виборцями.

Як повідомлялося, імперативний мандат — правило, згідно з яким депутат представницького органу влади зв’язаний наказами виборців і впродовж усієї діяльності відповідальний перед ними. Імперативний мандат дає можливість партії відкликати депутата, якщо він не відповідає партійній політиці чи спричинив інше порушення, зазначене у переліку.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-