Територіальні громади Півдня: стійкість та безпека в умовах прямої загрози життю

Територіальні громади Півдня: стійкість та безпека в умовах прямої загрози життю

Укрінформ
20 грудня, 11:00  - брифінг на тему: "Територіальні громади Півдня: стійкість та безпека в умовах прямої загрози життю".

Організатори: Укрінформ (ГР “Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки”), Центр близькосхідних досліджень.

Спікери: Ігор Соловей - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки;  Ігор Семиволос - директор Центру близькосхідних досліджень;  Оксана Міхеєва - професор кафедри соціології Українського католицького університету та гостьовий дослідник Центру Східноєвропейських та міжнародних досліджень (ZOiS, Берлін); Сергій Данилов - заступник директора Центру близькосхідних досліджень;  Вікторія Мерлич - керівниця проєктного відділу Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Теми до обговорення:

  • Презентація дослідження фокус-груп з мешканцями Херсонської й Запорізької областей
  • Досвід людей в зоні стихійного лиха, спричиненого підривом Каховської ГЕС.
  • Жити біля ЗАЕС: як побороти страх забезпечити стійкість громад.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ за тел.: 067 43 071 81, e-mail: pressa@mil.gov.ua.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Завдяки децентралізації громади отримали навички, важливі для виживання в умовах початку окупації - експерт

На початку широкомасштабного вторгнення українське суспільство продемонструвало небачений рівень згуртованості і здатності реагувати на виклики практично в лічені години. Завдяки децентралізації громади отримали навички, які стали дуже важливими для виживання в умовах початку окупації.

Про це у ході презентації дослідження «Об’єднані територіальні громади під час війни: стійкість та безпека в умовах прямої загрози життю» у пресцентрі Укрінформу заявив директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос.

«Наші дослідження показали, що на початку вторгнення українське суспільство продемонструвало небачений і надзвичайний рівень згуртованості і здатності реагувати в умовах війни практично в лічені години. На відміну від дуже багатьох міжнародних структур, інших структур, які відповідальні за те, щоб реагувати в таких надзвичайних ситуаціях», - сказав Семиволос.

Він зазначив, що у попередніх дослідженнях експерти відзначали доволі скептичне ставлення до процесу децентралізації, до процесу утворення громад і це скептичне ставлення проростало з загальної недовіри до влади в цілому.

Як підкреслив Семиволос, в екстремальних умовах ця недовіра практично одразу зникає і люди демонструють вміння знаходити несподівані рішення, фантастичну згуртованість і здатність об’єднуватися, в тому числі із представниками влади, для досягнення конкретних цілей.

Експерти зазначають, що децентралізація за короткий час змінила суспільство, активне «ядро» з ініціативних людей, яке за час до початку повномасштабного російського вторгнення напрацювало досвід лідерства та результативного управління, в критичній ситуації змогло організувати громади.

І ці зміни відбулися за дуже короткий час - в даному випадку йдеться лише про неповних два роки відтоді, як запустився останній етап децентралізації, коли тергромади створювалися уже примусово. І за такий короткий термін ці громади дали людям можливість відчути певну відповідальність і отримати навички, які стали дуже важливими в умовах початку окупації.

Заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов розповів, що презентоване дослідження «Об’єднані територіальні громади під час війни: стійкість та безпека в умовах прямої загрози життю» проведене на звільненій території Херсонської та Запорізької областей, за підтримки Фонду імені Гайнріха Бьолля.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-