Роль Гейдара Алієва в азербайджансько-українських відносинах. До сторіччя від дня народження

Роль Гейдара Алієва в азербайджансько-українських відносинах. До сторіччя від дня народження

Укрінформ
19 грудня, 10:00 - круглий стіл на тему: "Роль Гейдара Алієва в азербайджансько-українських відносинах".

Організатори: Об'єднана діаспора азербайджанців України, Азербайджанський культурний центр, Міжнародний Фонд азербайджанців світу.

Учасники: Хікмет Джавад - доктор юридичних наук, радник Голови ВРУ, керівник Міжнародного фонду азербайджанців світу; Олександр Семененко - головний спеціаліст відділу з питань національностей Департаменту культури виконавчого органу Київської міської Ради (КМДА); Гурбаналі Аббасов - народний артист України, голова Азербайджанського культурного центру;В’ячеслав Станіславський - кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Інституту історії України НАН України; Туранли Фергад Гардашкан Оглу - доктор історичних наук, професор кафедри загального і слов’янського мовознавства факультету гуманітарних наук Національного університету «Києво-Могилянська академія»; Ігор Семиволос - директор Центру близькосхідних досліджень; Андрій Кудряченко - доктор історичних наук, професор, член-кореспондент НАН України, заслужений діяч науки та техніки України, директор Державної установи «Інститут всесвітньої історії НАН України»; Олег Машевський - доктор історичних наук, професор, зав. кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн Історичного факультету КНУ ім.Т.Шевченка; Ельшад Ібрагімов - виконавчий директор Ради азербайджанців України, кандидат юридичних наук; Вадим Рубель - д. іст. наук, професор, професор кафедри історії стародавнього світу та середніх віків Історичного факультету КНУ ім. Т. Шевченка; Аріф Джаміль Огли Гулієв - д. юр. наук, професор, заслужений працівник освіти України, професор кафедри конституційного, міжнародного та публічно - правових дисциплін Київського університета інтелектуальної власності та права Національного університету “Одеська юридична акдаемія”; Олег Купчик - кандидат історичних наук, доцент кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн Історичного факультету КНУ ім. Т. Шевченка; В’ячеслав Ціватий - к. іст. наук, доцент, заслужений працівник освіти України, член правління Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин, експерт відділу міжнародних зв’язків КНУ ім. Т. Шевченка; Ярослав Пилипчук - д. іст. н., старший викладач кафедри цивілізаційної історії Центрально-Східної Європи Історичного факультету, Національний педагогічний університет  ім. М. П. Драгоманова; Ідрак Джамалбейли -  кореспондент "Голос Америки".

Модераторка: Наталія Кудряшова.

Коротко. Розпорядженням Президента Азербайджану Ільхама Алієва 2023 рік оголошений роком лідера нації Гейдара Алієва. На честь сторіччя від дня його народження 19 грудня у Києві пройде урочистий пам’ятний захід.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Акредитація триватиме до 09:59 19 грудня 2023 року,  для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали: 

Стратегічне партнерство між Азербайджаном і Україною закладене політикою Гейдара Алієва - учасники круглого столу

Основи нинішнього стратегічного партнерства між Азербайджаном і Україною були закладені ще двадцять років тому азербайджанським лідером Гейдаром Алієвим.

Про це заявив доктор юридичних наук, радник Голови Верховної Ради України, керівник Міжнародного фонду азербайджанців світу Хікмет Джавад під час круглого столу в Укрінформі на тему: "Роль Гейдара Алієва в азербайджансько-українських відносинах".

Він зазначив, що Гейдар Алієв дуже багато робив для Азербайджану та України і заклав міцні підвалини для двосторонніх відносин між країнами.

"Азербайджан є стратегічним партнером і близьким другом України. Основу тієї політики, яку нині веде Азербайджан, заклав Гейдар Алієв ще двадцять років тому... Я думаю, що на цій закладеній ним основі Азербайджан і Україна розвиватимуться разом і в майбутньому", - сказав Джавад.

Керівник Міжнародного фонду азербайджанців світу підкреслив, що Азербайджан і Україна підтримують територіальну цілісність один одного.

"Азербайджанський народ завжди поруч з Україною. Ми дуже сподіваємося, що в Україні настане мир, і найголовніше - що Україна переможе. Ми всі у це віримо", - акцентував він.

Доктор історичних наук, професор, член-кореспондент НАН України, заслужений діяч науки та техніки України, директор державної установи «Інститут всесвітньої історії НАН України» Андрій Кудряченко у своєму виступі привернув увагу до того, що Гейдар Алієв був почесним громадянином Києва. Він підкреслив, що це звання було надано азербайджанському лідеру за конкретну допомогу столиці України, зокрема у будівництві метро та деяких підприємств.

Керівник міжпарламентської групи дружби між Азербайджаном і Україною Кямран Байрамов під час прямого включення з парламенту Азербайджану нагадав, що під час візиту до Києва президента Азербайджану Ільхама Алієва у січні 2022 року було підписано низку двосторонніх документів та зроблено важливі заяви.

"На жаль, війна проти України дещо уповільнила динаміку наших відносин. Але попри це Азербайджан продовжує розбудовувати дружні партнерські відносини з Україною. Звісно, нам боляче бачити, як наша братня країна страждає через несправедливу війну, порушення гуманітарного права і переживає найтяжчу гуманітарну кризу в своїй історії. Тому Азербайджан робить усе можливе для надання гуманітарної і реабілітаційної допомоги, а головне - стоїть поруч з Україною і підтримує її суверенітет і територіальну цілісність на всіх міжнародних платформах і форумах", - наголосив Байрамов.

Під час заходу було також продемонстровано відеофільм, присвячений діяльності Гейдара Алієва.

Як повідомлялося, Президенти України і Азербайджану Володимир Зеленський та Ільхам Алієв 14 січня 2022 року підписали у Києві Спільну декларацію щодо поглиблення стратегічного партнерства та низку інших двосторонніх документів.

Розпорядженням Президента Азербайджану Ільхама Алієва 2023 рік оголошений роком лідера нації Гейдара Алієва.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-