Підтримка освітніх процесів в Україні у воєнний час

Підтримка освітніх процесів в Україні у воєнний час

Укрінформ
14 грудня, 16:00 - круглий стіл на тему: «Співпраця українських організацій з міжнародними партнерами у сфері освіти у воєнний час».

Організатори: ГО «Українська Посмішка», БО «100 ВІДСОТКІВ ЖИТТЯ».

Захід за підтримки Інституту модернізації змісту освіти України.

Учасники: Ольга Будник – радник-уповноважена глави держави з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту; Deborah Quazzo – керуючий директор венчурного фонду GSV; Маурин Дюнн – радник та партнер LEGO Foundation; Дмитро Шерембей – президент БО “100% Життя”; Іван Степурін – президент ГО «Українська Посмішка»; Ніна Домбровська – співзасновник ГО «Українська Посмішка»; Наталія Тетруєва – фаундерка стартапу з освітніх технологій eKidz.eu; представники МОН України, донорських структур, громадських організацій, керівники місцевих органів влади та інститутів підвищення кваліфікації педагогічних кадрів, працівники освіти.

Модераторка: Марія Гостін – директорка Ірпінського ліцею інноваційних технологій.

Теми до обговорення:

  • Як партнерство з іноземними донорами може підтримати програму розвитку в галузі освіти?
  • Чого очікують міжнародні донори від співпраці з національними партнерами?
  • Як технології можуть подолати розрив в освіті?

ГО "Українська посмішка" у партнерстві зі БО “100% Життя” та Міністерством освіти і науки України за підтримки Гуманітарного фонду для України реалізує один з найвпливовіших освітніх проєктів в Україні "Забезпечення цифровими інструментами для наздоганяючого навчання, ЗНО та скринінгу на ПЗПСП для найбільш вразливих 35 000 дітей у сільській місцевості".

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ:  oschyrba31@gmail.com

Акредитація триватиме до 17:00 13 грудня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву ЗМІ.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі обговорили співпрацю українських організацій з міжнародними партнерами у сфері освіти у воєнний час

Про співпрацю українських організацій з міжнародними партнерами у сфері освіти у воєнний час говорили на круглому столі в Укрінформі.

Як зазначила директорка Ірпінського ліцею інноваційних технологій Марія Гостін, «вже другий навчальний рік розпочався для українських школярів у воєнних реаліях».

«Під звуки повітряних тривог, в умовах війни освітній процес зазнав значних змін і за змістом, і за формою. Ведення бойових дій, руйнування закладів освіти, щоденна загроза життю через російські ракетні обстріли - все це негативно впливає на освіту, і сьогодні нам як ніколи потрібна допомога в освіті», - сказала Гостін, модеруючи зустріч.

Радник-уповноважена глави держави з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту Ольга Будник наголосила, що українські діти та вчителі, учасники освітнього процесу «не зупинялися практично ні дня».

«Ми пам’ятаємо тільки той період на початку повномасштабного вторгнення, це було буквально два тижні, коли призупинився освітній процес, після чого він був відновлений», - додала Будник, підкресливши, що нині навчальний процес в Україні триває, що є прикладом незламності всіх учасників цього процесу.

«Безумовно, тут йдеться про те, що ми насправді дуже завдячуємо і донорським організаціям, тому що ті виклики, перед якими зараз постала система освіти, вони навряд чи десь ще існують в такому форматі у світі», - зазначила Будник.

Зокрема, за її словами, Україна продовжує отримувати допомогу в облаштуванні укриттів, в яких діти можуть не лише переховуватися, а й продовжувати своє навчання.

Будник подякувала партнерам за допомогу і висловила сподівання, що «таке партнерство буде розвиватися і надалі».

Учасники круглого столу також обговорили використання штучного інтелекту в навчальному процесі, інноваційних технологій, інклюзивну освіту, інше.

Захід відбувся за ініціативи ГО «Українська Посмішка» та БО «100 відсотків життя» за підтримки Інституту модернізації змісту освіти України.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-