Мобілізаційні процеси та результати роботи Верховної Ради

Мобілізаційні процеси та результати роботи Верховної Ради

Укрінформ
05 грудня, 13:00 - брифінг на тему: "Мобілізаційні процеси та результати роботи Верховної Ради".

Організатори:  Медіацентр Україна – Укрінформ.

Учасник: Федір Веніславський - народний депутат, член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, представник Президента у ВРУ (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Відпустки і канікули для депутатів не передбачаються до завершення воєнного стану в Україні — Веніславський

Відпустки і канікули для народних депутатів не передбачаються до завершення дії правового режиму воєнного стану в Україні.

Про це представник Президента у ВР, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський (парламентська фракція “Слуга народу”) розповів під час брифінгу в Медіацентрі “Україна — Укрінформ”.

“У перші дні повномасштабної війни, 24 лютого, Верховна Рада ухвалила рішення працювати в режимі одного пленарного засідання, тобто - жодних канікул, жодних відпусток у народних депутатів немає. Норми Конституції вимагають закривати і відкривати сесію чергову — першого вівторка вересня і першого вівторка лютого, ми це робимо. А відпусток, перерв, канікул у роботі Верховної Ради не передбачається до завершення дії правового режиму воєнного стану”, — сказав Веніславський.

Водночас він висловив сподівання, що до кінця 2023 року український парламент ухвалить низку важливих для держави рішень, зокрема, в питаннях удосконалення законодавства у сфері безпеки і оборони, євроінтеграції, антикорупційної політики.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Того ж дня в державі було запроваджено воєнний стан та оголошено проведення загальної мобілізації – до 26 березня.

Згодом строк дії воєнного стану і проведення загальної мобілізації продовжувався парламентом до 25 квітня, 25 травня, 23 серпня, 21 листопада 2022 року, а також до 19 лютого, 20 травня, 18 серпня, 15 листопада 2023 року, 14 лютого 2024 року.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут – Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-