Оголошення результатів Радіодиктанту національної єдності-2023

Оголошення результатів Радіодиктанту національної єдності-2023

Укрінформ
05 грудня, 12:00 - оголошення результатів Радіодиктанту національної єдності-2023.

Організатори:  Медіацентр Україна – Укрінформ.

Учасники: Дмитро Хоркін - член правління Суспільного Мовлення; Юлія Шелудько - виконавча продюсерка Українського Радіо, координаторка Радіодиктанту національної єдності; Олена Масалітіна - голова комісії з перевірки Радіодиктанту; Олексій Гнатковський - актор, читець Радіодиктанту-2023 (онлайн).

Чому це цікаво?

Традиційно в День української писемності та мови в Україні відбувся Радіодиктант національної єдності.

Цьогоріч текст Радіодиктанту під назвою «Дороги України» написала поетеса, перекладачка, авторка прозових творів, лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко. Читав диктант актор театру та кіно, театральний режисер Олексій Гнатковський.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

У Києві оголосили переможців Радіодиктанту національної єдності-2023 

Переможцями Радіодиктанту національної єдності-2023 стали дві учасниці, які написали радіодиктант без жодної помилки, - Галина Шура та Христина Гоянюк.

Про це під час оголошення результатів Радіодиктанту національної єдності-2023 в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив член правління Суспільного мовлення Дмитро Хоркін.

“Переможцями Радіодиктанту національної єдності-2023 стали дві учасниці, які написали радіодиктант без жодної помилки: Галина Шура - вчителька української мови і літератури Комарівської гімназії Волинської області і львів'янка Христина Гоянюк”, - сказав Хоркін.

Він зауважив, що Христина Гоянюк вже увійшла у Книгу рекордів України, як постійна учасниця, яка не пропустила жодного радіодиктанту з 2000 року, та неодноразова переможниця конкурсу.

З однією помилкою радіодиктант написали 5 людей: Олеся Жу, Євгенія Антонюк, Вікторія Норичка, Іванна Рубан і Юлія Шевченко.

Наймолодшому учаснику було 8 років, найстаршій учасниці - 90 років.

Як повідомлялося, 27 жовтня українці відзначають День української писемності та мови та беруть участь у радіодиктанті.

Цьогоріч на перевірку надійшло майже 20 тисяч радіодиктантів

Цього року на перевірку радіодиктанти надіслали майже 20 тисяч людей, зокрема військові та жителі тимчасово окупованих територій.

Про це повідомила виконавчий продюсер Українського радіо, координатор Радіодиктанту національної єдності Юлія Шелудько під час оголошення результатів Радіодиктанту національної єдності-2023 у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

“Цього року на перевірку свої тексти радіодиктанту надіслало майже 20 тисяч людей. Паперових листів було близько 3 тисяч, решта - електронні”, - сказала Шелудько.

Вона зауважила, що багато листів було від військових. Диктанти на перевірку надійшли й з тимчасово окупованих територій, з різних країн та континентів. Були навіть листи з Росії та Білорусі.

Голова комісії з перевірки радіодиктанту Олена Масалітіна підкреслила, що він відрізняється від диктанту в університеті чи школі, у нього інша мета. “Тому ми ретельно готуємо цілу розкладку, як ми перевіряємо цей текст, для того щоб рахувати всі варіативні розділові знаки, авторські, подвійні орфограми тощо. Все, що має варіанти, ми як помилку не рахуємо”, - зауважила вона.

За словами Масалітіної, найпоширенішою помилкою у цьому році стало вживання коми замість двокрапки на межі частин безсполучникового речення.

Цьогоріч текст радіодиктанту під назвою «Дороги України» написала поетеса, перекладачка, авторка прозових творів, лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко. Читав диктант актор театру та кіно, театральний режисер Олексій Гнатковський.

Як повідомлялося, 27 жовтня, в День української писемності та мови, відбувся Радіодиктант національної єдності.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут – Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-