Старт проєкту «Тиждень енергоефективності»

Старт проєкту «Тиждень енергоефективності»

Укрінформ
11 грудня, 11:00 - брифінг на тему: «Старт проєкту «Тиждень енергоефективності»».

Організатор: Громадська Спілка “Бізнес за партнерство”. 

Учасники: Іма Хренова-Шимкіна - директорка проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні»(GIZ) GmbH; Жанна Пацьора  - президентка Громадської спілки «Бізнес за партнерство»; Сергій Нагорняк - голова підкомітету з питань енергозбереження та енергоефективності Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг; Олександр Бутенко - заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України; Марія Малая - перший заступник Голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України; Олександр Слобожан - виконавчий директор Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України»; Ольга Чепелюк - технічна радниця Проєкту "Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС з енергоефективності в Україні";

Модератор: Євген Павлюковський - журналіст.

Коротко. Учасники заходу ознайомлять з ініціативою «Тиждень енергоефективності», яка стане комунікаційним майданчиком та дозволить державним інституціям, громадськості, бізнесу, міжнародним організаціям об’єднати зусилля у створенні дорожньої карти для підвищення ефективності використання енергоресурсів, впровадження заходів зі зменшення енергетичного впливу на навколишнє середовище, - реалізації енергоефективних рішень, що відповідають принципам «зеленого» відновлення України.

Довідково. Тиждень енергоефективності проходитиме з 11 по 15 грудня у гібридному форматі за підтримки Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України і Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

Захід проводиться в рамках проєкту "Енергоефективність 2.0: Національна платформа діалогу" (EE-JUMP II) за підтримки проєкту "Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС з енергоефективності в Україні", що виконується GIZ за дорученням уряду Німеччини та співфінансування уряду Швейцарії.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Акредитація триватиме до 10:00 11 грудня 2023 року, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом.  Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

В Україні стартував Тиждень енергоефективності

В Україні стартував Тиждень енергоефективності, під час якого відбуватимуться події, присвячені ефективності використання енергоресурсів та зменшенню енергетичного впливу на навколишнє середовище.

Про це розповіла президентка Громадської спілки «Бізнес за партнерство» Жанна Пацьора під час пресконференції в ІА "Укрінформ".

"Наша програма тижня енергоефективності 2023 включає ряд ключових заходів. Ми проведемо форум енергоменеджерів, де обговоримо найновіші тенденції та виклики у сфері енергоменеджементу. Також заплановане проведення конференції з енергоефективної дипломатії, яка зосередиться на розвитку міжнародного співробітництва. Завершиться тиждень стратегічною сесією, де експерти галузі визначать перспективи та цілі у сфері енергоефективності на 2024 рік", - сказала вона.

Пацьора зазначила, що у спілці планують проводити Тиждень енергоефективності в Україні щорічно.

Перший заступник голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Марія Малая додала, що заходи, які заплановані на цей тиждень є дуже важливими та визначальними для реалізації стратегії з впровадження енергоефективновсті в Україні. Зокрема, передбачається, що на цих подіях обговорюватимуть питання більш ефективного споживання та генерації енергитики, а також декарбонізації. Обговорення відбуватимуться за участі бізнесу, громадськості, державних інституцій та міжнародних організацій.

Тиждень енергоефективності в Україні триватиме з 11 по 15 грудня 2023 року у межах проєкту "Енергоефективність 2.0: Національна платформа діалогу" (EE-JUMP II) за підтримки проєкту "Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС з енергоефективності в Україні", що виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit, GIZ)за дорученням уряду Німеччини та співфінансування уряду Швейцарії.

Також свою підтримку надають Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів України 1 травня 2023 року схвалив Енергетичну стратегію України до 2050 року. Стратегією передбачено досягнення Україною вуглецевої нейтральності енергетичного сектору до 2050 року.

Президент України Володимир Зеленський 3 травня 2023 року підписав закон, який дозволить в Україні створити Державний фонд декарбонізації та енергоефективної трансформації.

Відео:

Замовити фото натисніть тут – Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-