Презентація книги «Пустеля. Голодомор. Український південь»

Презентація книги «Пустеля. Голодомор. Український південь»

Укрінформ
23 листопада, 14:00  - презентація книги «Пустеля. Голодомор. Український південь»

Організатори: Міністерство культури та інформаційної політики України, Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікери: Тарас Шевченко – заступник міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції;  Ігор Степурін – засновник видавництва «Саміт-Книга», голова Благодійного фонду «Бібліотечна країна», член правління Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів;  Максим Удовиченко – керівник державного підприємства «Центр захисту інформаційного простору України»; Олекса Різників - автор книги «Дайте, мамо, гами... Словник Голодомору» (онлайн); Віра Марущак - авторка книги «Пустеля. Голодомор. Український південь» (онлайн).

Чому це важливо?

Задля вшанування пам’яті жертв Голодомору Міністерство культури та інформаційної політики України в рамках проєкту «Книга для зміцнення національної єдності» сприяло виходу книги «Пустеля. Голодомор. Український південь».

«Пустеля. Голодомор. Український південь» – книга про геноцид українського народу, який особливо гостро проявився у роки Голодомору 1932-1933 років.

Книга викличе емоції та історичні спогади, що продемонструють читачеві не лише весь негатив подій і часу, але й надасть можливість багато зрозуміти про більшовистсько-сталінський радянський союз і його людиноненависницьку сутність. Кожен, хто прочитає ці твори вже ніколи не забуде про Голодомор в Україні.

Назва «Пустеля» має дуалістичне значення. Підрив Каховської греблі став ніби продовженням тих темних сталінських часів, коли за мету було поставлено знищити український народ.

Книга надрукована ТОВ «Креативна агенція «Артіль» на замовлення державного підприємства «Центр захисту інформаційного простору України» за результатами відкритих мистецьких конкурсів Міністерства культури та інформаційної політики України.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали: 

У Києві презентували книги дві книги про Голодомор

До 90-х роковин Голодомору вийшли книги «Пустеля. Голодомор. Український південь» та «Дайте, мамо, гами… Словник Голодомору» у межах проєкту «Книга для зміцнення національної єдності».

Презентація видань відбулась у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

Заступник міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко зауважив, що ще під час оголошення конкурсу було заявлено, що організатори хотіли б бачити й книги з тематики Голодомору. "Було декілька проєктів, і двоє переможців - власне, ті книги, про які ми говоримо сьогодні", - сказав він, наголосивши, що збереження пам'яті є надзвичайно важливим.

Книга Віри Марущак «Пустеля. Голодомор. Український південь» описує геноцид українського народу, який особливо гостро проявився під час Голодомору 1932-1933 рр.

"Мені дуже хочеться, щоб саме через художнє слово довідалися про цю трагедію. Все менше і менше стає людей, які можуть сказати, що вони пам'ятають Голодомор і щось про нього знають... Усі ті, хто візьметься за цю книжку, довідаються дуже багато через переживання, через емоції головних героїв", - зазначила автор.

За словами Марущак, повість "Пустеля" описує життя її мами: "Вона - головна героїня. Там також багато написано про Голодомор, про те, що бабуся намагаючись урятувати дітей, вивезла їх до Одеси".

Видання «Дайте, мамо, гами... Словник Голодомору», автором якого є Олекса Різників, містить правдиві факти про Голодомор 1932-1933 років, коли комуністична імперія зла, вчинивши свідомий геноцид, знищивши мільйони українців, прагнула придушити національно-культурне відродження, зламати волю українського народу, витравити гідність та самоповагу.

"Навіть після повномасштабного вторгнення і тих переживань, які ми вже відчули на собі, є моменти в книзі, які мене дуже вразили і шокували", - зауважив керівник державного підприємства «Центр захисту інформаційного простору України» Максим Удовиченко.

Видання надруковані ТОВ «Креативна агенція «Артіль» на замовлення ДП «Центр захисту інформаційного простору України» за результатами відкритих мистецьких конкурсів Міністерства культури та інформаційної політики.

Ці книги будуть передані у військові частини та гуманітарні центри.

Як повідомлялося, 22 червня МКІП оголосило мистецький конкурс «Книга для зміцнення національної єдності», за яким творчі спілки, організації та фізичні особи могли запропонувати видання, зокрема, із розкриттям тем української національної та громадянської ідентичності, героїчного протистояння українського народу російському загарбнику, відзначення подвигів ветеранів війни, проявлених під час захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України.

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам'ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. Цього року День пам'яті жертв голодоморів припадає на 25 листопада.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-