Особливості перетинання кордону під час воєнного стану

Особливості перетинання кордону під час воєнного стану

Укрінформ
9 листопада, 11:00 - пресконференція на тему: "Особливості перетинання кордону під час воєнного стану, відповідальність за незаконне перетинання та його організацію".

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікери: Юрій Ковальчук – начальник Управління боротьби з транскордонною злочинністю Адміністрації ДПСУ; Валерій Бойко – заступник начальника управління – начальник відділу паспортної роботи Управління організації прикордонного контролю Адміністрації ДПСУ;  Андрій Демченко – помічник голови Державної прикордонної служби України – прессекретар.

Питання до обговорення:

  • Особливостей перетинання державного кордону чоловіками віком від 18 до 60 років.
  • Протиправні схеми, які використовують організатори незаконного переправляння осіб через кордон.
  • Відповідальність порушників кордону, організаторів незаконного переправлення осіб через кордон, фальшувальників документів, хабарників та хабародавців.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1Bcn.

Підсумкові матеріали:

Візи для в’їзду в Україну отримали понад 70 росіян – ДПСУ

З літа минулого року візи для в’їзду в Україну отримали понад 70 росіян.

Про це повідомив під час пресконференції в Медіацентрі Україна – Укрінформ прессекретар Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

"Минулого літа був встановлений візовий режим з Російською Федерацією. На даний момент трохи більше 70 громадян РФ отримали візу, яка дозволяє перетнути кордон на в’їзд в Україну, але не всі цим правом скористалися, тобто менше 70 росіян, які отримали візи, перетнули кордон на в’їзд в Україну", – сказав він.

Демченко додав, що отримання візи не є безумовним дозволом на в’їзд громадян РФ. Вони повинні також відповідати іншим критеріям перетину кордону. Зокрема, мати підтвердження мети своєї поїздки в Україну.

Як повідомлялося, у липні 2022 року почав діяти візовий режим з РФ. Відповідне рішення схвалив уряд з подачі Президента Володимира Зеленського.

В Україні щодня фіксується близько 30 спроб незаконного перетину кордону — речник ДПСУ

Українські прикордонники щодня фіксують близько 30 спроб незаконного перетину державного рубежу - це менше, ніж було у перші місяці повномасштабного вторгнення РФ.

Про це повідомив прессекретар Державної прикордонної служби Андрій Демченко на пресконференції в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

“Якщо порівняти цей рік із минулим, то ми бачимо певну тенденцію до зниження, але спроби тривають. Близько 30 спроб незаконного перетину за день — це по пунктах пропуску і зеленій ділянці кордону. Але це менше, ніж було у перші місяці повномасштабного вторгнення. Тоді на кордоні могли затримувати по 80-90 осіб за добу”, - сказав він.

Демченко поінформував, що від початку року прикордонники затримали 7 тисяч осіб, які намагалися незаконно перейти зелену ділянку кордону або перетнути його в інший спосіб. Загалом за час дії воєнного стану прикордонники затримали 16,5 тис. порушників.

За словами речника ДПСУ, у пунктах пропуску прикордонники за 10 місяців затримали 2,5 тисячі осіб із підробленими документами, а загалом за час дії воєнного стану — понад 7 тисяч.

Як повідомлялося, за минулі вихідні у Закарпатській області прикордонники затримали 16 чоловіків, які намагалися незаконно потрапити до країн Європейського Союзу.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-