Поточна ситуація на Півдні України

Поточна ситуація на Півдні України

Укрінформ
3 листопада, 13.00 - брифінг на тему: «Поточна ситуація на Півдні України».

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер: Наталя Гуменюк - начальник об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

На Південному напрямку для перемоги над ворогом потрібно більше високоточної далекобійної зброї - Гуменюк

На Південному напрямку для перемоги над ворогом потрібно більше високоточної далекобійної зброї.

Про це зазначила керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час брифінгу “Поточна ситуація на Півдні України” у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

“Ми говоримо про потребу далекобійної і високоточної зброї, тому, що на тому березі Дніпра ворог ховається за місцевим населенням. І ми не можемо схибити, намагаючись нищити позиції ворога. Чим більше ми матимемо далекобійної високоточної зброї, тим результативніше буде наша робота”, - сказала Гуменюк, відповідаючи на запитання, яка зброя потрібна силам оборони на Південному напрямку, щоб перемогти противника.

За словами речниці, основна проблема на Півдні – це керовані авіабомби противника.

“Нищити їх недоцільно. Нищити потрібно тих, хто їх випускає. Отже, винищувачі, протиракетна і протиповітряна зброя – це основне, що ми потребуємо”, - додала вона.

Як повідомлялося, в інтерв’ю “The Economist” головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний сказав, що війну з Росією неможливо виграти зброєю минулого покоління та застарілими методами. Він вважає, що вирішальну роль у цій війні можуть відіграти новітні технології.

Гуменюк розповіла, скільки ворожої техніки і загарбників знищили на Південному напрямку за добу

Протягом минулої доби на Південному напрямку українські військові знищили 18 ворожих гармат, 14 одиниць бронетехніки і 32 окупантів.

Про це розповіла керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк під час брифінгу “Поточна ситуація на Півдні України” у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

“Основними нашими успіхами є знищення ворожих позицій. Згідно з даними за останню добу, було знищено 18 ворожих крупнокаліберних гармат, дві установки реактивних систем залпового вогню, два танки, бронетранспортер, 14 одиниць автобронетанкової техніки, а також два човни і 32 окупанти. Це непоганий результат за одну бойову добу”, - сказала вона.

Гуменюк додала, що Сили оборони продовжують нищити ворожий потенціал, застосовуючи контрбатарейну боротьбу та інші форми роботи.

Як повідомлялося, вночі ППО знищила 24 із 38 «Шахедів» та ракету Х-59, якими Росія атакувала Україну.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-