Зло має бути знищене

Зло має бути знищене

Укрінформ
31 жовтня, 9:00 -  пресконференція на тему: "Зло має бути знищене".

Організатори: Посольство Держави Ізраїль в Україні.

Спікери: Міхаель Бродський - Надзвичайний та Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні; Нахман Дікштейн - керівник ZAKA Європа/Україна; Валері Діхштейн - директор ZAKA Україна.

Коротко.  Захід присвячено війні Ізраїлю проти тероризму  ХАМАС.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Ізраїль не готовий жити поряд з ХАМАС – посол Бродський

Ізраїль проводитиме воєнну операцію в секторі Гази, поки організацію ХАМАС не буде знищено. Ізраїль не готовий жити поряд з ХАМАС.

Про це заявив посол Держави Ізраїль в Україні Міхаель Бродський на пресконференції, яка відбулася в Укрінформі.

Дипломат зауважив, що після нападу ХАМАСу 7 жовтня Ізраїль почав операцію зі зниження інфраструктури ХАМАСу в секторі Гази. За його словами, операція продовжується, вона не буде швидкою і триватиме стільки, скільки знадобиться: “Доти, поки ХАМАС не буде знищено в секторі Гази”.

Бродський пояснив, що складність операції полягає в розвиненій інфраструктурі, яку протягом десятиліть будував ХАМАС, навівши як приклад мережі тунелів для контрабанди зброї і ракет протяжністю 500 км.

Посол Ізраїлю також відзначив, що терористи використовують громадян, які живуть у секторі Гази, як живий щит, що призводить до жертв серед цивільного населення, та поклав відповідальність на ХАМАС.

“Жодних територіальних претензій з боку населення Гази, з боку палестинців, які проживають у Газі, не могло бути. Тим не менш, ХАМАС протягом багатьох років продовжував атакувати Ізраїль, обстрілювати Ізраїль ракетами. Але те, що сталося 7 жовтня, змінило правила гри. Ізраїль не готовий жити поряд з ХАМАС. Ми розуміємо, що питання стоїть виключно таким чином: або ми, або вони”, – сказав Бродський.

При цьому, додав посол, з боку Ізраїлю є намір розвивати свою країну й надалі.

“Ми не маємо наміру кудись іти. Ми маємо намір продовжувати жити в Ізраїлі, будувати нашу країну. Значить, ХАМАСу доведеться піти. І ми зробимо все для цього”, – сказав Бродський.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС здійснило напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни, мобілізував 300 тисяч резервістів та почав знищувати військові об’єкти, а також ватажків терористів.

США, ЄС, Україна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

Ізраїль зробить усе для евакуації українців із сектору Гази – посол Бродський

Посол Держави Ізраїль в Україні Міхаєль Бродський запевнив, що його країна зробить усе для того, щоб декілька сотень громадян України змогли евакуюватися із сектору Гази.

Про це він заявив на пресконференції, яка відбулася в Укрінформі.

“Є проблема з тими громадянами України, які знаходяться в секторі Гази, тому що як і всіх інших громадян, їх тримає в заручниках ХАМАС. Вони їх не випускають з території сектору Гази і хочуть продовжувати прикриватися ними, як живим щитом”, – сказав дипломат.

Бродський наголосив, що Ізраїль підтримує звʼязок із посольством України та усіма дотичними до ситуації і зробить все, щоб ті, хто хоче евакуюватися, змогли це зробити.

“Звісно, це неможливо зробити через Ізраїль, це можливо зробити через Єгипет, КПП Рафах чи інші. Ми цим займаємося. Зараз, у силу того, що ХАМАС не випускає цивільних з Гази, це складно зробити. Ми сподіваємося, що в майбутньому це буде можливо”, – додав посол.

Як повідомляв Укрінформ, 24 жовтня посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявляв, що майже 350 громадян України зголосилися на евакуацію із сектору Гази, серед них є поранені.

Посол Ізраїлю в Україні назвав тенденцією прояви антисемітизму в Росії

Прояви антисемітизму в Росії є вкрай небезпечною тенденцією, адже акція в аеропорту Махачкали, столиці Дагестану, не була поодиноким випадком.

Про це заявив посол Держави Ізраїль в Україні Міхаєль Бродський на пресконференції, яка відбулася в Укрінформі.

“Це вкрай небезпечна ситуація і вкрай небезпечна тенденція. Йдеться про тенденцію; не йдеться про поодинокий випадок, тому що протягом останніх днів на Кавказі, в Росії, була ціла низка випадків прояву антисемітизму і спроб, які неможливо пояснити і які є нелогічними: знайти ізраїльтян там, де їх нема і не може бути”, – сказав дипломат.

Крім того, Бродський додав, що Ізраїль був розчарований реакцією Росії на напад ХАМАСу 7 жовтня та вкрай занепокоєний тими антисемітськими подіями і проявами на Кавказі.

Він також відзначив той факт, що Ізраїль однозначно висловив протест проти запрошення лідерів ХАМАСу до Москви, вказавши, що візит дає тільки додаткову легітимацію та мотивацію терору.

Як повідомлялося, у неділю ввечері в аеропорту Махачкали, столиці Дагестану, відбулася антисемітська акція. Натовп, розлючений прибуттям літака з Ізраїлю, у пошуках євреїв вдерся до термінала та прорвався на злітно-посадкову смугу.

Президент України Володимир Зеленський потім заявив, що штурм аеропорту розлюченим натовпом є частиною поширеної в Росії ненависті до представників інших народів, що пропагується на державному рівні.

В Ізраїлі будуть раді бачити Зеленського з візитом солідарності та підтримки – посол Бродський

Ізраїль відчуває колосальну підтримку з боку України і сподівається на візит Президента Володимира Зеленського.

Про це заявив посол Держави Ізраїль в Україні Міхаель Бродський на пресконференції в Укрінформі.

“Безумовно, там (в ізраїльському уряді – ред.) чують і знають, що Україна підтримує Ізраїль. Ви знаєте, що Президент Зеленський говорив із нашим премʼєр-міністром відразу після того, що сталося. Ми сподіваємося, що Президент Зеленський приїде в Ізраїль. Ми чекаємо Зеленського в Ізраїлі, будемо раді його бачити з візитом солідарності та підтримки”, – сказав він.

Бродський підкреслив, що Україна є однією з найбільш проізраїльських країн нині у Європі та однією з небагатьох країн, де не було виступів на підтримку ХАМАСу. “Навпаки, ми відчуваємо колосальну підтримку від усіх – єврейської громади, громадян України та української влади на всіх рівнях”, – додав посол.

Як повідомляв Укрінформ, МЗС України засудило атаки ХАМАС по Ізраїлю 7 жовтня, внаслідок яких загинули і 23 громадяни України.

 Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-