Презентація Проєкту «Доступ до фінансування та підтримка стійкості ММСП в Україні – Фаза ІІ»

Презентація Проєкту «Доступ до фінансування та підтримка стійкості ММСП в Україні – Фаза ІІ»

Укрінформ
25 жовтня, 16:00 - презентація другої фази Проєкту «Доступ до фінансування та підтримка стійкості ММСП в Україні – Фаза ІІ».

Організатор: Представництво німецької неурядової організації «Дойче Шпаркассенштіфтунг фюр інтернаціонале Коопераціон е.В.» в Україні.

Спікери: Тетяна Бережна - заступник міністра економіки України; Маркус Коль - керівник відділу співробітництва Посольства Німеччини в Україні; Хаген Еттнер - директор програми EU4Business, GIZ; Д-р Міхаель Бек - керівник проєктів у Європі/Центральній Азії/MENA, DSIK; Андрій Гапон - виконавчий директор Фонду розвитку підприємництва; Юлія Жуланова - заступниця директора департаменту мікро-, малого та середнього бізнесу Ощадбанку; Володимир Вовк - керівник управління середнього бізнесу Банку Львів; Ірина Груй - директорка департаменту малого та середнього бізнесу Кредобанку; Тетяна Корнієнко - директорка департаменту малого та середнього бізнесу Укргазбанку; Володимир Сидоровський - голова правління кредитної спілки «Анісія»; Едуард Шмітт - голова представництва German Sparkassenstiftung; Руслана Йовко - заступник голова представництва German Sparkassenstiftung; Валерій Майборода - заступник виконавчого директора РПР.

Чому це важливо?

У рамках Проєкту будуть надаватись кредитні субсидії та відшкодовуватись до 30% інвестиційних кредитів та кредитів на поповнення обігових коштів українським підприємцям, насамперед у переробній промисловості.

Проєкт реалізується Німецьким фондом ощадних кас (German Sparkassenstiftung) у співпраці з Фондом розвитку підприємництва. Грантова підтримка в рамках Проєкту буде надаватись у поєднанні з кредитним фінансуванням через партнерські фінансові установи: Ощадбанк, Банк Львів, Кредобанк, Укргазбанк та кредитну спілку «Анісія».

Проєкт фінансується Урядом Німеччини в рамках програми міжнародного співробітництва ReACT4UA (Resilience/Recovery - Accession - Competitiveness - Trade), яка реалізується Німецькою федеральною компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH». Програма спрямована на підвищення конкурентоспроможності та стійкості українських малих та середніх підприємств, особливо в контексті вступу до ЄС.

На заході будуть представлені основні умови та механізм реалізації Проєкту.

Мови заходу: українська (синхронний переклад на англійську).

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

В Україні стартує друга фаза проєкту підтримки стійкості малого й середнього бізнесу

Міністерство економіки, Фонд розвитку підприємництва (ФРП) та німецькі партнери презентували другий етап проєкту “Доступ до фінансування та підтримка стійкості мікро-, малого й середнього підприємництва в Україні - Фаза ІІ”.

Презентація відбулася в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

У заході також взяли участь представники уповноважених фінустанов.

За умовами програми ММСП зможуть отримати кредитні субсидії та відшкодовування до 30% інвестиційних кредитів і позик на поповнення обігового капіталу.

Проєкт втілюється Німецьким фондом ощадкас (German Sparkassenstiftung) у співпраці із ФРП. Грантова підтримка надаватиметься в поєднанні з кредитним фінансуванням через партнерські фінустанови: Ощадбанк, Банк Львів, Кредобанк, Укргазбанк та кредитну спілку “Анісія”.

За словами заступниці міністра економіки Тетяни Бережної, в умовах російської агресії вітчизняний бізнес продемонстрував великі адаптивні спроможності та неабияку стійкість. Більше того, під час війни в країні з’явилося чимало нових підприємців, які не лише забезпечують свої родини, а й створюють нові робочі місця і сплачують податки.

“Поміж грантових програм, які Міністерство економіки спільно з Ощадбанком і Держслужбою зайнятості втілює в межах проєкту “єРобота”, найбільш успішною та популярною є програма “Власна справа”, за якою надано понад 8 тис. грантів. І вже майже 600 млн грн повернулося до бюджету у вигляді податків та зборів. Проте ми розуміємо, що кожен підприємець має зробити наступний крок, і держава та фінансовий сектор повинні забезпечити для цього повний спектр можливостей", - сказала Бережна.

За її словами, грантова програма може стати важливим наступним кроком на шляху до розвитку для сотень підприємств.

Виконавчий директор ФРП Андрій Гапон наголосив, що підприємці можуть поєднувати участь у цьому проєкті з підтримкою в межах інших програм, зокрема “Доступні кредити 5-7-9%”.

“Завдяки українсько-німецькій програмі, яку буде зручно поєднувати з “5-7-9%”, ми змогли створити продукт, який справді допомагає бізнесу. А в межах другої фази проєкту - допомагатиме ще й підприємцям на деокупованих територіях. Тому хотів би, щоб цей проєкт стартував якомога швидше”, - сказав Гапон.

Представники банків-партнерів запевнили, що новий продукт вони запропонують клієнтам вже починаючи з листопада.

Як наголошувалося під час презентації, якщо під час першої фази проєкту більшість грантів отримали українські аграрії, то на новому етапі акцент робитимуть на підтримці вітчизняних підприємств переробної промисловості.

Як повідомлялося, перший етап програми “Доступ до фінансування та підтримка стійкості ММСП в Україні” завершився в серпні. У програмі взяли участь 136 підприємців з усієї країни (окрім тимчасово окупованих територій). Учасники програми отримали кредити на інвестиційні цілі або поповнення обігових коштів в одному з банків-партнерів (тоді їх було два - Ощадбанк та Банк Львів) загалом майже на 500 млн грн. Після освоєння кредитного ресурсу кожен учасник отримав грант на компенсацію витрат. Загальна сума виданих ММСП грантів - понад 59 млн грн.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-