Кейси БФ «Душа України»: як культурні проєкти допомагають українцям під час війни?

Кейси БФ «Душа України»: як культурні проєкти допомагають українцям під час війни?

Укрінформ
2 листопада, 14:30 - пресконференція на тему: «Діяльність БФ «Душа України»: допомога дітям, популяризація українського сучасного мистецтва».

Організатор: Міжнародний благодійний фонд «Душа України».

Учасники: Ахмед Закаєв - прем'єр-міністр Чеченської Республіки Ічкерія; Архієпископ Андрій - Володимирський катедральний собор; Сергій Мельникофф - засновник фонду «Душа України» (США), Герой Республіки Ічкерія; Шахін Анвер огли Омаров - почесний консул Республіки Албанія в місті Харків; Ігор Курилів - народний артист України, заслужений діяч культури Польщі; Валерій Гребенюк - голова правління ГО «Підтримка медичних закладів України».

Модератори: Михайло Салюта - академік НАНУ; Ліна Кущ - перша секретарка Національної спілки журналістів України.

Теми до обговорення:

  • Створення в Албанії міжнародного реабілітаційного центру з можливістю усиновлення/удочеріння українських дітей, які постраждали внаслідок війни.
  • Презентація антивоєнного твору сучасного мистецтва «Нескорена Україна» у вигляді Великого герба України, створеного з уламків мін та снарядів.
  • Презентація твору сучасного мистецтва з уламків мін та снарядів, виконаного у вигляді державного герба Республіки Албанія.
  • Презентація проєкту міжнародних виставок дитячих малюнків, створених дітьми, які вимушено мешкали у харківському метрополітені під час російських обстрілів.
  • Презентація книги-альбому «Коли сивіють діти».
  • Презентація найбільшого світового благодійного артпроєкту "Чотири вершники Апокаліпсиса" за участю 100 зірок Голлівуду.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2), а також онлайн за електронною адресою: info@soulofukraine.foundation. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Акредитація триватиме до 14:20, 02.11.2023, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

БФ “Душа України” будує в Албанії реабілітаційний центр для українських дітей – засновник

Благодійний фонд “Душа України” будує в Албанії реабілітаційний центр для українських дітей, які постраждали внаслідок російсько-української війни.

Про це засновник фонду, американський художник Сергій Мельникофф (відомий під псевдонімом MFF) повідомив на пресконференції в Укрінформі.

Він, зокрема, розповів, що створив з уламків мін і снарядів, зібраних упродовж повномасштабної російсько-української війни, скульптуру “Нескорена Україна” за ескізом великого Державного Герба України, який запропонований Президентом Володимиром Зеленським у законопроєкті №5712.

За словами Мельникоффа, для створення експозиції було зібрано 1,5 тонни уламків, а сам процес тривав 60 днів.

Автор підкреслив, що має намір продати скульптуру на міжнародному аукціоні “Сотбіс” або “Крістіз”. Він зазначив, що виручені від продажу витвору кошти будуть спрямовані на будівництво в Албанії реабілітаційного центру для українських дітей, які постраждали внаслідок війни РФ проти України.

“Ми зараз будуємо дитячий реабілітаційний центр в Албанії для українських діток, які втратили кінцівки через війну. Влада Албанії виділила 2 гектари землі у заповіднику на березі Іонічного моря”, – поінформував Мельникофф.

Він також зауважив, що БФ “Душа України” прагне, щоб завдяки відповідному реабілітаційному центру діти, які втратили батьків або прибули з дитячих будинків, могли знайти нові родини.

Мельникофф подякував усім, хто долучився до створення скульптури “Нескорена Україна”. Зокрема, спеціалісту художнього зварювання Віктору Бєльчику, підприємцю Федору Кусковальському, голові рекламної компанії Олександру Костецькому, генерал-майору, начальнику управління прикордонного контролю Департаменту охорони державного кордону Адміністрації Державної прикордонної служби України Юрію Лисюку, українським фермерам Антону Кудіну та Івану Наконечному, керівнику громадської організації медичної допомоги лікарням України Валерію Гребенюку.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні у Володимирському кафедральному соборі в Києві відбулася церемонія освячення антивоєнного витвору сучасного мистецтва "Нескорена Україна". Мистецький витвір зображує воїна-козака і лева, які тримають державний символ України – тризуб.

Великий Державний Герб передбачений статтею 20 Конституції України. Нині в Україні затверджено лише малий герб – тризуб.

Згідно з Конституцією, Великий Державний Герб України встановлюється з урахуванням малого Державного Герба і герба Війська Запорізького законом, що ухвалюється не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради, тобто щонайменше 300 народних депутатів.

ВР 24 серпня 2021 року ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт "Про великий Державний Герб України" (№5712) на позачерговій сесії. У другому читанні документ досі не ухвалено.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-