Підтримка діяльності Української федерації банків продовольства: допомога іноземних партнерів

Підтримка діяльності Української федерації банків продовольства: допомога іноземних партнерів

Укрінформ
13 жовтня, 13:00 - пресконференція на тему: «Підтримка діяльності Української федерації банків продовольства: підсумки візиту European Food Banks Federation та The Global FoodBanking Network».

Організатор: Українська федерація банків продовольства.

Спікери: Жак Ванденшрік - президент European Food Banks Federation-FEBA; Бернар Валлуіс – директор European Food Banks Federation-FEBA; Кріс Ребсток – директор з розвитку  The Global FoodBanking Network (GFN),  консультант European Food Banks Federation-FEBA; Софія Вара - Project Manager Ukraine Crisis у European Food Banks Federation-FEBA, керівник проєкту FEBA; Дмитро Шкрабатовський – голова правління Української Федерації Банків Продовольства (УФБП); Валерія Сігуля – піар-менеджер; Анастасія Ступаченко - піар-менеджер.

Чому це важливо?

Українська федерація банків продовольства (УФБП) – флагман фудбанкінга в Україні, який об’єднує та координує роботу банків продовольства в різних регіонах країни. Організація збирає продовольчі товари, у тому числі товари, термін зберігання яких добігає кінця, від виробників, торговельних організацій, закладів харчування, приватних осіб та інших постачальників і передає голодуючим. Федерація створена у рамках кампанії #AllTogether4Ukraine у 2022 році за підтримки European Food Banks Federation-FEBA.

Представники УФБП проінформують про допомогу іноземних партнерів у розбудові мережі фудбанків в Україні, забезпечення продуктами та засобами першої необхідності малозабезпеченого населення України.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Акредитація триватиме до 12:00 13 жовтня. Для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище і назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

За рік роботи УФБП продуктові набори отримали 320 тис. українців

За рік роботи Української федерації банків продовольства (УФБП) більш ніж 320 тис. українців отримали продуктові набори.

Про це повідомив голова правління УФБП Дмитро Шкрабатовський на пресконференції в Укрінформі.

«За рік роботи більш ніж 320 тис. українців отримали продуктові набори від нашої організації», – поінформував він.

Шкрабатовський підкреслив, що УФБП працює в 23 регіонах України, у тому числі в найбільш постраждалих регіонах держави, з 39 організаціями і партнерами.

Він зазначив, що такі результати Федерації були б неможливі без європейських партнерів, а саме Європейської федерації банків продовольства (FEBA).

«Потреби України в гуманітарній допомозі – майже безмежні, а наші можливості, на жаль, обмежені. Тому дуже важливою для нас є робота над покращенням законодавства України щодо продуктових банків, пошуки додаткових внутрішніх та зовнішніх джерел фінансування», – акцентував голова правління УФБП .

Окрім того, Шкрабатовський висловив слова вдячності кожному, хто допомагає організації, та закликав «всіх людей доброї волі об'єднатися навколо нашої благодійної мети – мирної України, де жодна людина не страждає від голоду».

Своєю чергою міжнародні партнери з European Food Banks Federation та The Global FoodBanking Network (GFN), котрі прибули з візитом в Україну, поділилися своїми враженнями від відвідання зруйнованих міст та селищ, від спілкування з людьми та політиками.

«Україна – це прекрасний виробник та експортер їжі. Попри це, всередині країни, в своїх кордонах існує проблема доступу населення до продуктів харчування через кілька речей. По-перше, тому що логістично її там немає, або ж економічно, тому що люди не можуть собі дозволити її придбати», – зазначив президент European Food Banks Federation Жак Ванденшрік.

За його словами, під час відвідування міст та селищ, близьких до лінії фронту, вони побачили, наскільки важливою є роздача продуктових наборів в тих місцях, «тому що, власне, це є той єдиний механізм, як люди на прифронтових територіях можуть отримати їжу».

«11 місяців тому ми вирішили підтримати створення Української федерації банків продовольства. Ця організація першочергово, короткостроково мала завдання як можна швидше розподілити продукти там, де вони найбільше необхідні. Але в довгостроковій перспективі так само вони мають "засіяти" Україну банками продовольства», – підкреслив Ванденшрік.

Водночас директор European Food Banks Federation Бернар Валлуіс відзначив, що протягом майже року міжнародні партнери побачили надзвичайну мотивацію, з якою Українська федерація банків продовольства вибудувала всі процеси для надання продуктової допомоги людям.

Директор FEBA переконаний, що Україна повинна мати солдатів на лінії фронту, аби захистити себе, але так само їй не завадять люди, які будуть боротися з голодом всередині країни.

«Так як продуктова безпека стоїть під знаком питання, ми маємо зрозуміти ключові характеристики. Перше – це те, що їжі, в принципі, загалом достатньо всередині держави, але вона не є доступною для кожного. Друга характеристика продуктової безпеки – це доступність їжі. Доступність їжі відсутня для людей, які втратили робочі місця, а також для людей, які проживають на найбільш уражених територіях. Дві інші характеристики – це стабільність та якість», – пояснив Валлуіс.

Він також поінформував, що наразі УФБП за підтримки Європейської ФБП закуповує продукти харчування на території України від українських виробників і надає їх на безоплатній основі населенню.

«Тобто насправді Європейська федерація банків продовольства допомагає фінансово. Але для майбутнього ми маємо організувати мережу донорів продовольства всередині держави», – підсумував директор FEBA.

Директор з розвитку The Global Food Banking Network Кріс Репсток наголосив, що хоч УФБП і молода організація, «вони вже довели те, що насправді спроможні робити диво».

Він акцентував, що наступною метою організації має бути розвиток обласних осередків по всій країні.

«Дуже важливо усім рівням державної влади, бізнесам, суспільству розуміти, що банки продовольства – це не лише на короткий термін, коли відбуваються воєнні дії на території держави, і коли потрібна гуманітарна допомога, це насамперед про довготривалу стратегічну перспективу», - резюмував Репсток.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок повномасштабного вторгнення Росії 17,6 млн українців потребують гуманітарної допомоги – це приблизно 40% населення країни.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-