Перманентний геноцид народів Євразії з боку влади країни-агресора

Перманентний геноцид народів Євразії з боку влади країни-агресора

Укрінформ
10  жовтня, 12:30  - науково-практична конференція на тему:  «Перманентний геноцид народів Євразії з боку влади країни-агресора».

Організатор: Громадська організація «Асамблея національного відродження».

Учасники: представники ГО «Асамблея національного відродження», «Чувашії – Волжської Булгарії», Всесвітнього чеченського конгресу. 

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

Росія використовує євразійські нацменшини у подвійний спосіб - експертка

Російська Федерація використовує євразійські національні меншини у подвійний спосіб - для демонстрації багатоетнічності, аби прикрити власну імперськість, і як гарматне м'ясо у війні проти України.

Про це заявила американська журналістка і правозахисниця Ірина Цукерман під час онлайн-включення на науково-практичній конференції в Укрінформі на тему: «Перманентний геноцид народів Євразії з боку влади країни-агресора».

Вона зауважила, що попри те, що у 2018 року в Росії ухвалено закон про викладання рідних мов, насправді триває нав'язування російської мови як основної і приховано застосовуються репресії проти тих, хто намагається цьому протистояти.

"Головне навіть не (рідна) мова, а самоідентифікація, яку російська влада використовує у подвійний спосіб - з одного боку вона пишається своєю різноманітністю і використовує це, щоб прикрити власний імперіалізм, галасуючи про свою багатоетнічність і про те, скільки різних народностей начебто мирно співіснують у Російській Федерації. Але з другого боку - насправді вони використовують усіх цих людей як гарматне м'ясо у боях в Україні", - сказала Цукерман.

У цьому контексті правозахисниця нагадала, що у російських збройних силах непропорційно багато представників євразійських меншин, а у ставленні до них і в армії, і в російських інституціях застосовують дискримінацію та силу.

Представник Ради Кубані і Черкесії Володимир Мірошниченко своєю чергою привернув увагу до такої прихованої форми геноциду, як нацьковування однієї народності РФ проти іншої.

"І за радянських часів, і зараз різним народам розповідають різні версії історії... Поки народи гризуться між собою, імперія в безпеці... Дезінтеграція Росії - це не шлях до війн і хаосу, як нам намагається показати російська пропаганда. Насправді це єдиний шлях до миру і процвітання тих народів, які волею долі опинилися в полоні Росії", - сказав Мірошниченко.

Як повідомлялося, членкиня Ліги вільних націй, віцепрем'єр-міністр уряду незалежного Татарстану у вигнанні Аїда Абдрахманова заявила, що представники національних рухів у Росії вважають, що нині мають, можливо, останній в історії шанс зберегтися як нації і відродити національні держави, але для подальших дій у цьому напрямку очікують визнання міжнародною спільнотою їхнього права на самовизначення.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-