Незламна освіта. Початок загальнонаціонального проєкту

Незламна освіта. Початок загальнонаціонального проєкту

Укрінформ
29 вересня, 15:00 - оголошення початку загальнонаціонального соціального проєкту "Незламна освіта".

Організатор: БО БФ «Фонд освітніх ініціатив».

Спікери: Антон Дзюба - керівник благодійного проєкту STEAM STATUS «Міжнародна STEAM стандартизація закладів освіти України», голова правління БО «БФ «Фонд освітніх ініціатив»; Надія Омельченко - керівниця благодійного проєкту «НЕЗЛАМНА ОСВІТА», засновниця БО «БФ «Фонд освітніх ініціатив»; Андрій Чухлєб - керівник представництва STEM.org в Україні; Тетяна Ткаченко - керівниця дистанційної, IT та STEM освіти Новопечерської школи м. Києва; Роман Перунов - директор Рогачинського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Нараївської сільської ради Тернопільської області; Олена Маслій-Шишова - керівниця КСВ-проєктів, директорка Департаменту по роботі з персоналом «ІТ-Інтегратор»; Антон Ткаченко - регіональний представник Logitech Europe S.A по роботі з корпоративним та державним сектором в Україні, Молдові та країнах АДРІЇ.

До участі запрошені: керівники, випускники та STEM-амбасадори закладів освіти України, представники 10 STEAM TEAM закладів освіти проєкту STEAM STATUS.

Модераторка: Оксана Захарченко - керівниця IT ESG Hub БО «БФ «Фонд освітніх ініціатив».

Чому це цікаво?

Зберегти якість освіти в Україні під час війни – надскладне та надважливе завдання. Попри всі складні обставини та фізичні загрози, сьогодні освітяни України докладають чималих зусиль для мінімізації освітніх втрат.

В таких умовах діджиталізація освітнього процесу стає вже не символом технологічного прогресу, а запорукою безперервності навчання кожної української дитини. Проте забезпечення педагогів, учнів та студентів комп’ютерною технікою для такого навчання в Україні залишається на низькому рівні.

Для вирішення цього завдання за ініціативи МОН України низка благодійних організацій нашої держави, США та Великобританії започаткували проєкт «НЕЗЛАМНА ОСВІТА», який допоможе акумулювати незатребувану комп’ютерну техніку юридичних осіб в Україні та ЄС, відновити та розподілити її серед закладів освіти, що потерпають через бойові дії в Україні.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Вхід за реєстрацією: https://forms.gle/AmnXKeFcgbh2g4Jq9.

Акредитація ЗМІ: +380674524701 або press@eif.org.ua.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP.

Підсумкові матеріали:

Проєкт "Незламна освіта" проведе збір комп'ютерної техніки для шкіл

Проєкт "Незламна освіта" має намір провести збір комп'ютерної техніки для шкіл з метою посилити матеріально-технічну базу навчальних закладів, а також сприяти розвитку у школах STEM освіти.

Про це на пресконференції в Укрінформі розповіла керівниця благодійного проєкту «Незламна освіта», засновниця БО «БФ «Фонд освітніх ініціатив» Надія Омельченко.

"З початку війни ми бачили як нагальна ситуація вимагає реакції на те, що відбувається в освіті. Ми розуміли, що школи втрачають елементарні речі, оргтехніку, коли переїжджають. Ми почали збирати оргтехніку, комп'ютерну техніку, щоб передавати для шкіл. Але потреба зростала, і ми почали звертатися до міжнародних партнерів. Ми готові брати вживану техніку, тут ми її відновлюємо, перевіряємо, щоб вона була максимально безпечна і передаємо дітям. Ми готові співпрацювати з великим бізнесом, компаніями, юридичними особами, які готові віддавати техніку, яка їм не потрібна. Є певна кількість техніки, яку замінили, або компанія скоротилася, і техніка не потрібна. І її можна віддати для дітей", - розповіла Омельченко.

Вона додала, що першу велику партію техніки фонд вже готовий передати школам.

Як зауважила на пресконференції керівниця IT ESG Hub БО «БФ «Фонд освітніх ініціатив» Оксана Захарченко, передбачається спочатку збір техніки в Україні. Потім проєкт пошириться на інші країни.

"Буде збиратися в Україні, а потім в Європі вживана техніка, як силами компанії «ІТ-Інтегратор» буде відновлюватися, а потім розподілятися згідно заявкам, які надійдуть на адресу фонду", - розповіла Захарченко.

Вона додала, що школи можуть звернутися до фонду стосовно цього проєкту. Також фонд запрошує соціально-відповідальний бізнес поділитися тією технікою, яка вже застаріла для їх задач, і буде замінюватися на більш нові зразки.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр освіти та науки Оксен Лісовий заявив, що для забезпечення на національному рівні всіх потреб у ґаджетах для соціальних категорій, для цифрових освітніх центрів необхідно фінансування у розмірі близько 1,5 млрд грн.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-