Ворожі атаки по Україні та робота ППО

Ворожі атаки по Україні та робота ППО

Укрінформ
21 вересня, 12:00  - брифінг на тему: "Ворожі атаки по Україні та робота ППО".

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Учасник: Юрій Ігнат - речник командування Повітряних сил ЗСУ (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1Bcn.

Підсумкові матеріали:

Окрім F-16 Україна потребує посилення «малих» ППО – Ігнат

Окрім F-16 та посилення систем протиповітряної оборони, що забезпечить перевагу над ворогом у повітрі, Україна потребує ППО малого радіусу дії для знищення ударних БПЛА.

Це зазначив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на пресконференції у медіацентрі «Україна-Укрінформ».

«Україні необхідне посилення систем ППО, і ми очікуємо надходження F-16 в Україну, які зможуть змінити повітряне протистояння на нашу користь, тобто забезпечити перевагу в повітрі і зменшити активність ворожої авіації на південному та східному напрямках», - зазначив він.

Ігнат також підкреслив, що вся Україна очікує гарних новин із Вашингтону про надання додаткових систем для оборони країни, а також з Рамштайну, «який можливо дасть українцям більше можливостей».

«Рішення, які будуть прийняті, стосуються посилення нашої протиповітряної оборони. Зокрема, мова йде не лише про далекобійні системи Petriot чи IRIS-T, NASAMS, а й про ППО малого радіусу дії, що здатне ефективно, в автоматичному режимі знищувати «Шахеди», - зазначив речник.

Він наголосив, що спостерігається збільшення атак саме ударними БПЛА, і для їх ефективного знищення Україні необхідне ефективне та раціональне озброєння, «адже знищення «Шахедів» ракетами призведе до певного дефіциту ракет».

«Маємо розуміти, що посилення малого ППО та мобільних вогневих груп потрібно для відбиття атак саме ударних БПЛА», - резюмував Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня, Російська Федерація завдала ракетного удару по території України.

За даними міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, у Черкасах внаслідок ракетного удару зруйнована будівля готелю. В результаті виникла пожежа, а також загоряння торговельних павільйонів на ринку. Постраждали семеро людей і 10 були евакуйовані. З-під завалів врятували одну людину.

У Києві внаслідок падіння уламків є пошкодження у Дарницькому, Соломʼянському, Шевченківському районах. У Дарницькому районі виникли загоряння. Постраждали семеро людей, у тому числі дитина.

На Київщині в результаті падіння уламків виникли пожежі на території підприємств. Також є пошкодження приватного сектору. Двоє людей поранені.

У Харкові в результаті атаки зруйновано складську будівлю. Постраждали двоє людей.

Є влучання та пошкодження також у Рівненській області.

У Львівській області росіяни завдали удару по промисловій зоні, є руйнування та пожежа.

Літаки F-16, які надійдуть в Україну, мають бути певної модифікації – Ігнат

Необхідно, щоб винищувачі F-16, які надійдуть в Україну, були певної модифікації, щоб було можливо завоювати перевагу в повітрі над російськими винищувачами Су.

Про це зазначив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на пресконференції в Медіацентрі «Україна-Укрінформ».

«Ми не можемо в односторонньому порядку просто захищатися, ми маємо знищувати ворога, знищувати логістику, яка допомагає і наземним військам, і в тому числі знищувати штаби, органи військового управління, які ворог має на різних напрямках», - зазначив він.

В цьому контексті речник наголосив, що українські пілоти роблять усе для цього, «витискаючи усе можливе» з наявної техніки.

Ігнат акцентував, що, аби досягти максимального ефекту, Україні необхідні літаки західного виробництва, а саме літаки F-16.

«Хочу наголосити, що це мають бути літаки F-16 певної модифікації, вони не мають поступатися російським літакам, тому що F-16 теж бувають різні», - акцентував він.

За словами спікера, не модифіковані F-16 програватимуть по ТТХ російським Су-35 чи Су-30, а ефекту у бою «важко буде досягти».

«Нам потрібно завоювати перевагу в повітрі, передусім, а F-16 зробить те, що потрібно, завдуючи високоточних ударів по наземних і по повітряних цілях. Цього ми потребуємо дуже сильно, ми чекаємо літаки з нетерпінням у наших Повітряних силах», - резюмував Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, Україна може почати застосовувати літаки F-16 навесні 2024 року.

Об'єкти паливно-енергетичного сектору будуть під прицілом ворога – Ігнат

Можна припустити, що об'єкти паливно-енергетичного сектору України, все ж таки будуть під прицілом Російської Федерації.

Про це зазначив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на пресконференції у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«Як відомо, під час минулої атаки (20 вересня – ред.) був атакований Кременчуцький нафтопереробний завод, тому можна робити певні припущення, що об'єкти паливно-енергетичного сектору все ж таки будуть під прицілом у ворога», - зазначив він.

Водночас речник зазначив, що вже є повідомлення від енергетиків про те, що ворогом було атаковано об'єкти критичної інфраструктури, зокрема об'єкти енергетики.

«Тому до цього теж потрібно готуватися, бо вже настала осінь, незабаром опалювальний сезон, і ворог, можливо, не відмовиться від планів завдавати ударів саме по таких об'єктах (об’єктах критичної інфраструктури та енергетики – ред.)», – резюмував речник Повітряних сил ЗСУ.

Як повідомлялося, 21 вересня, Російська Федерація завдала ракетного удару по території України. У ефірі телемарафону «Єдині новини» міністр енергетики Герман Галущенко поінформував, що об’єкт енергетики України потрапив під удар ворожих ракет. Зокрема, є влучання в енергетичну інфраструктуру в обласному центрі Рівненської області.

Вночі 20 вересня російські безпілотники атакували нафтопереробний завод у Кременчуці Полтавської області, сталася пожежа.

Французькі літаки Mirage 2000 не варіант для України – Ігнат

Україні потрібні багатоцільові сучасні літаки, тож французькі Mirage 2000 не є гідним варіантом.

Про це зазначив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на пресконференції у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«Будь-яка допомога для нас важлива. Але не у варіанті Mirage 2000», - зазначив він.

Ігнат наголосив, що штурмовик А-10 нічим не може допомогти Україні у повітрі.

«Ну A-10 штурмовик чим може допомогти, якщо російська ППО його просто знищить? Нам потрібно завоювати перевагу в повітрі. Нам потрібний багатоцільовий літак, сучасний», - підкреслив речник.

Водночас він пояснив, що необхідні літаки, які нададуть перевагу над ворогом у повітрі, допоможуть зменшити активність ворожої авіації на південному та східному напрямках, охороняти повітряний простір України, завдавати високоточних ударів по наземних, водних та по повітряних цілях.

На думку Ігната, Mirage 2000 не зможе забезпечити належне виконання вищезазначених завдань.

"Ми не можемо брати все що завгодно з авіаційного парку. Це не раціонально. Це просто виснажить роботу наших людей. Ми маємо зосередитися на одному, максимум двох типах багатоцільового літака. Mirage 2000 – застаріла модель, і у Франції є значно кращі літаки, і в Європі ", - резюмував речник Повітряних сил ЗСУ.

Як повідомлялося, вчора, 20 вересня, у ЗМІ з'явилася інформація, що Україна веде переговори з Францією про передачу винищувачів-штурмовиків Mirage 2000.

До того поширювалась інформація про те, що українські пілоти нібито перебувають у Франції, де проходять навчаннях на штурмовиках Mirage 2000. Пізніше у Міноборони обох країн спростували ці заяви.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-