Що означає для України зустріч Путіна та Кім Чен Ина

Що означає для України зустріч Путіна та Кім Чен Ина

Укрінформ
15 вересня, 13:00 - брифінг на тему: "Що означає для України зустріч Путіна та Кім Чен Ина".

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер: Наталя Плаксієнко-Бутирська - експертка з питань Східної Азії, магістерка зовнішньої політики (персональна участь).

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Від зустрічі з Путіним іміджево більше виграв лідер Північної Кореї - експертка

Особиста зустріч російського та північнокорейського диктаторів Володимира Путіна та Кім Чен Ина була потрібна їм обом, але іміджево від неї більше виграв лідер КНДР.

Таку думку висловила експертка з питань Східної Азії, магістерка зовнішньої політики Наталя Плаксієнко-Бутирська на брифінгу на тему: "Що означає для України зустріч Путіна та Кім Чен Ина" в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Зустріч була потрібна їм обом. Вона відбувалась на Далекому Сході під час Східного економічного саміту, який раніше збирав масу відомих політиків і лідерів країн. У цьому році ми про це не почули - він просто нецікавий нікому з огляду на санкції (проти РФ - ред.). Це невдача, адже делегації були присутні на рівні заступників міністрів, найвища особа прибула з Лаосу - віцепрезидент, був ще віцепрем'єр Китаю, і все пройшло без особливих досягнень і домовленостей. А про візит Ким Чен Ина весь світ говорить", - сказала Плаксієнко-Бутирська.

Вона зауважила, що в контексті поразок Росії і її дипломатичної та міжнародної ізоляції зустріч Путіна з північнокорейським лідером, який є закритою людиною і ні з ким не спілкується, є демонстрацією світові, що ці дві сили можуть зараз між собою скооперуватися.

"А Росія любить демонстрацію і популістські кроки", - зазначила експертка.

Стосовно Кім Чен Ина, то вона констатувала, що економічна ситуація у КНДР досить складна, а Росія готова давати продукти харчування і передати технології.

"Це дуже гарний момент для отримання такої допомоги й іміджевий здобуток для власної аудиторії - лідера їхньої країни приймають, скрізь возять, демонструють готовність допомагати. Тобто іміджево і з точки зору того, що він має більше можливостей вибивати щось з Росії, більше виграв Кім Чен Ин", - вважає експертка.

Як повідомлялося, 13 вересня російський диктатор Володимир Путін зустрівся з північнокорейським колегою Кім Чен Ином на космодромі "Восточный" на Далекому сході РФ для переговорів.

Нові санкції США за передачу зброї Росії не вплинуть на КНДР, але можуть спрацювати проти РФ - експертка

Додаткові санкції США щодо Росії та Північної Кореї у разі укладення нових угод про поставки зброї будуть малоефективними стосовно КНДР, але "було б добре" запровадити новий пакет проти РФ.

Таку думку висловила експертка з питань Східної Азії, магістерка зовнішньої політики Наталя Плаксієнко-Бутирська на брифінгу на тему: "Що означає для України зустріч Путіна та Кім Чен Ина" в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Що стосується санкцій (США. - ред.) щодо Північної Кореї, то вона перебуває під таким санкційним тиском, що її вже нічим не злякаєш, тому що країна від свого виникнення сповідує політику самозабезпечення плюс ізоляція населення, дуже низький рівень життя і страх убивства. Відповідно, всередині країни якихось додаткових змін це (санкції США - ред.) не принесе", - сказала експертка.

Вона також зауважила, що є різний підхід до санкцій. Зокрема, Плаксієнко-Бутирська нагадала, що санкції, які в 2018 році ухвалювала Рада Безпеки ООН через безперервні ракетні і ядерні випробування в КНДР і які були підтримані Китаєм і Росією, мають більш глибокий вплив, тому що ці дві країни намагались робити вигляд, що вони все-таки їх дотримуються, і якщо й була якась торгівля, то вона велась приховано.

"Але зараз Лавров за результатами зустрічі сказав, що вони (Росія - Ред.) не будуть підтримувати жодних санкцій (проти Північної Кореї - ред.) разом із своїми китайськими партнерами", - зазначила магістерка зовнішньої політики.

Коментуючи можливість запровадження нових санкцій щодо Росії, вона акцентувала, що "було б добре і новий пакет санкцій, а ще головне - відслідковування дотримання тих пакетів, які були ухвалені".

Плаксієнко-Бутирська також привернула увагу до того, що Росія намагається вирішити свої проблеми і посилити власну дипломатичну вагу і певний вплив на країни Східної Азії.

"А з другого боку, в разі цього трансферу (зброї з Північної Кореї до РФ в обмін на ядерні технології - ред.) вона серйозно зіпсує відносини з Південною Кореєю... Якщо почнеться це співробітництво ( між Росією і КНДР - ред.), Південна Корея також буде вільніша в тому, щоб теж займати свою позицію (щодо військової підтримки України - ред.), - спрогнозувала експертка.

Як повідомлялося, речник Державного департаменту Метью Міллер заявив 14 вересня, що Сполучені Штати без вагань запровадять додаткові санкції проти Росії та Північної Кореї, якщо вони укладуть нові угоди щодо продажу зброї.

13 вересня російський диктатор Володимир Путін зустрівся з північнокорейським колегою Кім Чен Ином на космодромі "Восточный" на Далекому сході РФ для переговорів.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-