Запорізька область: поточна ситуація в регіоні

Запорізька область: поточна ситуація в регіоні

Укрінформ
30 серпня, 12:00 - брифінг на тему: "Запорізька область: поточна ситуація в регіоні".

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер: Юрій Малашко - начальник Запорізької обласної військової адміністрації (онлайн).

Теми для обговорення:

  • Поточна ситуація в області.
  • Наслідки обстрілів та ситуація з критичною інфраструктурою.
  • Злочини росіян на окупованих територіях.
  • Ситуація на Запорізькій АЕС.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Деякі евакуйовані з прифронтових районів "примудряються" повертатися - начальник Запорізької ОВА

На Запоріжжі, де через напружену безпекову ситуацію оголошена примусова евакуація дітей з прифронтових населених пунктів, деякі вивезені родини повертаються назад.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко.

"(Евакуація - ред.) - це робота кожного дня, за мету ми поставили за місяць вивезти всі родини. Але деяких вивезли - а вони якимось дивним чином повертаються. Є і такі факти і випадки", - зазначив очільник адміністрації.

При цьому російські війська продовжують щоденно обстрілювати територію області. За минулу добу, за словами Малашка, було завдано 106 ударів по 26 населених пунктах, наближених до лінії зіткнення. Унаслідок артилерійського обстрілу постраждали двоє чоловіків, 40 та 38 років, і 51-річна жінка. До поліції надійшли повідомлення про руйнування 22 житлових будинків.

Начальник ОВА також поінформував, що за час повномасштабної війни до області переїхало 224 тис. ВПО, виїхало за її межі близько 270 тис. жителів.

Як повідомляв Укрінформ, примусовій евакуації підлягають родини з дітьми з п’яти населених пунктів Запорізької області: йдеться про місто Гуляйполе, селище міського типу Степногірськ, а також села Преображенка, Єгорівка, Новопавлівка. Під евакуацію потрапляють 54 дитини та 67 супроводжуючих - членів сімей, тобто загалом 121 людина.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-