«Шаную воїнів, біжу за героїв України»: підсумки шостого патріотичного забігу

«Шаную воїнів, біжу за героїв України»: підсумки шостого патріотичного забігу

Укрінформ
28 серпня, 10:00  - пресконференція на тему: «Шаную воїнів, біжу за героїв України» 2023. Підсумки шостого патріотичного забігу пам'яті воїнів».

Організатори: Ukraine Media Center — Ukrinform.

Учасникти: Олег Дурмасенко – засновник забігу, ветеран російсько-української війни,  батько загиблого героя російсько-української війни “кіборга” Олексія Дурмасенка, голова ГО "Славетні епохи України"; Вадим Свириденко – Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій; Матвій Бідний – заступник міністра молоді та спорту України; Світлана Строкач – начальник відділу Департаменту громадянської ідентичності та ветеранського розвитку Міністерства у справах ветеранів України.

Питання до розгляду:

  • скільки учасників долучилися до вшанування пам’яті українських воїнів;
  • як змінилася географія забігу: які країни долучилися цьогоріч;
  • які міста були найактивнішими;
  • чим був особливий Забіг-2023.

Довідково. Організатори і партнери забігу: Міністерство у справах ветеранів України,  ГО “Славетні епохи України”, ГС “Національна рада спортивної реабілітації захисників України”, Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності, Департамент молоді та спорту КМДА, Центр реабілітації та реадаптації учасників АТО та ООС “ЯРМІЗ”, ГО “Асоціація медиків Революції Гідності”, Сили спеціальних операцій ЗСУ, ГС “Труханів острів”, Міністерство молоді та спорту України,  Всеукраїнський центр фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх". За сприяння Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадима Свириденка.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:     

У забігу пам’яті про полеглих захисників взяли участь понад 6,3 тисяч осіб

Цьогоріч понад 6,3 тисяч осіб із 37 країн взяли участь у забігу напередодні Дня пам'яті захисників, що відзначається 29 серпня.

Про це повідомила начальниця відділу Департаменту громадянської ідентичності та ветеранського розвитку Міністерства у справах ветеранів Світлана Строкач під час брифінгу «Шаную воїнів, біжу за героїв України» 2023. Підсумки шостого патріотичного забігу пам'яті воїнів» в Укрінформі.

"Із 6 341 учасника майже пів тисячі взяло участь у забігу за кордоном. Всього зареєструвалося 37 країн. Разом з Україною за наших героїв бігли 26 серпня та продовжують бігти такі країни, як Грузія, Латвія, Литва, Польща, Молдова, США, Болгарія, Бельгія, Німеччина, Канада та низка інших країн", - сказала вона.

Строкач додала, що найбільша кількість учасників в Україні зареєструвалася у Києві та області (1 128 осіб), у Кіровоградській (206 осіб), Дніпропетровській (205 осіб), Донецькій (194 осіб) областях.

«Величезна кількість учасників ідентифікувала себе по Донецькій та Луганській областях, часто це внутрішньо переміщені особи. Вони доєднувалися, зокрема, до Дніпра чи Миколаєва», - зазначила вона.

Водночас головна тренерка Національної ради спортивної реабілітації захисників України Наталя Крушинська нагадала, що основними дистанціями на забігу були 2,5 та 10 км.

«Ми максимально хотіли підготувати людей до цих забігів, тому проводили відкриті тренування. Надалі запрошуємо всіх учасників бойових дій, їхні сім'ї, щоб вони могли максимально підготуватися до наступного року і пробігти більшу дистанцію без шкоди для здоров'я», - додала вона.

Засновник забігу, ветеран російсько-української війни Олег Дурмасенко зауважив, що ця акція триває з 2018 року щорічно до 29 серпня - Дня пам'яті захисників України. За його словами, за останні роки, порівняно з початком ініціативи, кількість учасників значно збільшилася - із близько 350 осіб до майже 6 500 тисяч.

«Із року в рік захід стає більш потужним. Цього разу на Трухановому острові бігли багато людей - не тільки друзі чи родичі загиблих, а й ті, хто обирав певного загиблого героя, вивчав його історію. Це й втілює ідею заходу», - додала представниця ГС «Труханів острів» Катерина Каленська.

Організатори і партнери забігу: Міністерство у справах ветеранів, ГО “Славетні епохи України”, ГС “Національна рада спортивної реабілітації захисників України”, Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні – Музей Революції гідності, Департамент молоді та спорту КМДА та інші.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-