Визволення з полону: як дружини українських прикордонників борються за повернення своїх чоловіків

Визволення з полону: як дружини українських прикордонників борються за повернення своїх чоловіків

Укрінформ
23 серпня, 11:00 - пресконференція на тему: “Визволення з полону: як дружини українських прикордонників борються за повернення своїх чоловіків”.

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Учасники: Ярина Герасимова - сестра військовополоненого прикордонника; Анжела Звєрєва - дружина військовополоненого прикордонника; Світлана Шакірова - дружина військовополоненого прикордонника; Світлана Поліщук - дружина військовополоненого прикордонника.

Чому це цікаво?

Дружини українських прикордонників, які досі знаходяться в російському полоні, розкажуть про історії своїх чоловіків. А також про підтримку з боку органів державної влади, мирну акцію та свою роботу для того, аби повернути рідних додому.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:     

Громадська організація родичів маріупольських прикордонників “Кордон” проведе в Києві акцію з метою привернення уваги до повернення полонених

Громадська організація “Кордон”, яка об’єднала рідних прикордонників Маріупольського загону, що перебувають у полоні вже понад 500 днів, проведе 27 серпня в Києві акцію з метою привернення уваги українських та міжнародних організацій щодо повернення з полону героїв.

Про це повідомили на пресконференції в Медіацентрі Україна – Укрінформ родичі військовополонених.

Акція пройде 27 серпня в Києві на Майдані Незалежності.

“Ми, ГО 2Кордон” організовуємо мирну акцію в підтримку наших оборонців. Тих, хто обороняв нас з самого початку повномасштабного вторгнення ворога. Вони мужньо та гідно прийняли бій, а зараз ми повинні мужньо і гідно за них боротися. За кожного батька, чоловіка, сина, за весь Перший прикордонний загін, за весь Маріупольський гарнізон”, - сказала дружина полоненого Анжела..

"Родичі військовополонених, яких об’єднала спільна біда, створили групу в Телеграмі. В цій групі ми стали однією родиною, яка спільними зусиллями бореться за життя та волю рідних", - розповіла на пресконференції дружина полоненого прикордонника Світлана.

Вона повідомила, що нещодавно було створено громадське об’єднання “Кордон”, до якого вже увійшло понад 200 рідних Маріупольського гарнізону, і цей список постійно поповнюється.

Світлана повідомила, що представники організації постійно перебувають на зв’язку з Координаційним штабом, МКЧХ, ДПСУ, СБУ та омбудсменом Дмитром Лубінцем, з яким у понеділок відбулась чергова зустріч. За весь час існування групи були звернення про допомогу до Ватикану. Туреччини, Індії та до поважних представників інших держав. Крім того, постійно розповсюджується інформація про полонених у соцмережах.

Ще одна Світлана — дружина полоненого прикордонника — зауважила, що постійно пишуть листи, “Ми звертаємось і ходимо на зустрічі до всіх, хто мають відношення до визволення. Але вже пройшло багато часу - рік і 4 місяці, 528 днів....На жаль дуже мало сімей маріупольських прикордонників можуть радіти поверненню героїв”, - сказала вона.

У свою чергу сестра прикордонника Ярина, який з першого дня взяв на себе атаку ворога, згадує його перші слова у слухавці:“ Потрібно брати дітей і тікати. Ти не уявляєш, який тут жах твориться”. Він вже у полоні понад 500 днів.

Як повідомлялось, за даними українського омбудсмена Дмитра Лубінця, на Батьківщину уже вдалося повернути 2598 українців.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-