Хід підготовки кадрового резерву для успішної інтеграції України до Європейського Союзу

Хід підготовки кадрового резерву для успішної інтеграції України до Європейського Союзу

Укрінформ
21 серпня, 10:30 - презентація безплатного просвітницького онлайн-курсу “Україна на шляху до ЄС”.

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікери: Василь Сегін - виконавчий директор ГО “Мережа захисту національних інтересів АНТС”; Олена Сас -  координаторка напряму “Європейські студії АНТС”; Дмитро Шимків - лектор курсу; Кирило Довгопол - бета-тестер курсу, студент університету Ахі Евран (Туреччина); представник освітньої платформи Prometheus.

Чому це цікаво?

Курс стартує  22 серпня 2023 року на відкритій освітній платформі “Prometheus”. Його мета: 

  • підготовка нової державницької еліти, мережі фахівців нового покоління, що працюватимуть на благо України на шляху інтеграції до Європейського Союзу, будучи частиною державних та громадянських інституцій, 
  • ознайомлення широкого кола громадян із різноманітними питаннями та темами, дотичними до євроінтеграції. 

Онлайн-лекції читають топові професійні політики, експерти, інтелектуали, дипломати, інноватори. Серед  лекторів:  Андрюс Кубілюс - депутат Європейського парламенту, прем’єр-міністр Литви у 1999-2000 та 2008-2012 роках,  Дмитро Шимків – український топменеджер з інновацій; Раса Юкнявічене – віцепрезидентка групи Європейської народної партії в Європарламенті, колишня голова парламентської асамблеї НАТО, міністр оборони Литви у 2008-2012 роках та інші поважні експерти.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також  ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці  Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:     

У Києві презентували просвітницький онлайн-курс “Україна на шляху до ЄС”

У Києві відбулася презентація безплатного просвітницького онлайн-курсу “Україна на шляху до ЄС”, який вже 22 серпня стартує на відкритій освітній платформі “Prometheus”.

Презентація курсу відбулась в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"Наша задача - охопити тисячі людей. Я думаю, що нам це вдасться, і на виході у нас буде точно кілька сотень, які отримали сертифікати, і кілька тисяч людей, які прослухали ці лекції...Ми спробували зробити такий зірковий курс і запросити найкращих людей, яких ми змогли зацікавити ідеєю. І мені здається, ми досягли, чого хотіли", - сказала координаторка напряму “Європейські студії АНТС” Олена Сас.

Вона зазначила, що на курсі буде сім модулів з різними темами. Курс створено на основі живих лекцій провідних європейських та українських діячів різних галузей у рамках інтелектуальних зустрічей «Європейські студії АНТС».

Серед спікерів: депутат Європейського парламенту, прем’єр-міністр Литви у 1999-2000 та 2008-2012 роках Андрюс Кубілюс; український топменеджер з інновацій Дмитро Шимків; віцепрезидентка групи Європейської народної партії в Європарламенті, колишня голова парламентської асамблеї НАТО, міністр оборони Литви у 2008-2012 роках Раса Юкнявічене; експосол з особливих доручень у МЗС України Ольга Трофімцева та інші експерти.

Онлайн-курс буде представлено на відкритій освітній платформі “Prometheus”.

"Нам хочеться покрити максимальну кількість людей. Для того ми і співпрацюємо з такими відомими відкритими освітніми платформами, як Prometheus. Їх перевага в тому, що вони покривають величезну кількість слухачів, маючи величезний досвід, бази, авторитет та популярність", - сказала Сас.

Виконавчий директор ГО “Мережа захисту національних інтересів АНТС" Василь Сегін наголосив, що слухачів курсу хочуть надихнути долучатися до процесу євроінтеграції.

"У подальшому ми сподіваємось, що люди, здобувши відповідний досвід, зможуть ставати помічниками європарламентаріїв або європарламентаріями, коли Україна набуде повноправного членства в ЄС. Саме тому ми зосередилися на практиці і людях з досвідом, які з одного боку зможуть надихнути слухачів курсу, а з іншого - надати в окремих сферах певні технічні навички", - сказав він.

Сегін зазначив, що після завершення курсу відбиратимуть людей для візиту в Брюссель, щоб ще більше ознайомити з усіма процесами функціонування інституцій ЄС.

З курсу можна буде дізнатися про те, якою Україну бачать європейські політики, як побудована політика європейської безпеки і яка роль України в сучасній моделі європейської безпеки, яка роль України на аграрних та інших ринках, в європейських інноваціях, в екологічній сфері та в соціальній політиці.

Як повідомлялося, 23 червня 2022 року Україна отримала статус кандидата на вступ до Євросоюзу. Україна має виконати сім вимог Європейської комісії, необхідних для збереження статусу кандидата. Восени 2023 року Єврокомісія має надати звіт із оцінкою виконання Україною семи вимог на шляху до вступу в ЄС.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-