Розвиток білоруських добровольчих формувань в Україні

Розвиток білоруських добровольчих формувань в Україні

Укрінформ
21 серпня, 11:00 - пресконференція на тему: «Розвиток білоруських добровольчих формувань в Україні».

Організатор: Асоціація білоруських добровольців в Україні.

Учасники: Андрій Кушнєров - Асоціація білоруських добровольців, модератор; Олексій Францкевич - Благодійний фонд Вільна Білорусь; Марія Анемія – волонтер; Віталій Гурков - ГО «Погоня»; Тетяна Гацура-Яворська – реабілітаційний центр «Ланка»; Сергій Беспалов – журналіст; представники білоруського добровольчого підрозділу 79 ОДШБ, білоруського добровольчого підрозділу другого міжнародного легіону, батальйону «Волат», батальйону «Литвин», Посполитого Рушення Польща, добровольчого об'єднання білорусів у Литві, військово-спортивного клубу «Рубон» (Польща), БДК, загону «АТАМ», білоруси, які служать у бригаді імені І. Богуна.

Питання до обговорення:

  • Рекрутинг та тренувальний процес білоруських добровольців.
  • Матеріально-технічне забезпеченняю.
  • Медична та правова допомога діючим добровольцям, ветеранам та сім'ям бійців.
  • Проведення медійного марафону для підтримки білоруських військових, які воюютть за Україну.
  • Правовий статус білоруських добровольців в Україні.

Додаткова інформація в Telegram: @cfanya.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом.  Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:     

У Бучі відбудеться фотовиставка "З Україною в серці", присвячена загиблим білоруським добровольцям

Благодійний фонд "Вільна Білорусь" підготував фотовиставку "З Україною в серці", присвячену загиблим за Україну білоруським добровольцям, яка відкриється в Бучі 23 серпня.

Про це повідомив керівник фонду Олексій Францкевич на пресконференції в Укрінформі на тему: «Розвиток білоруських добровольчих формувань в Україні».

"Хочу запросити всіх на відкриття фотовиставки "З Україною в серці", яке відбудеться 23 серпня в Бучі. Вона присвячена білоруським героям, які віддали своє життя за Україну в боротьбі з російськими окупантами, починаючи з 2014 року", - сказав він.

Францкевіч поінформував, що серед героїв фотовиставки - двоє білорусів, які посмертно отримали звання Герой України. Він також нагадав, що іменами трьох білорусів названо вулиці в українських містах, зокрема одна з вулиць Бучі носить ім'я білоруського добровольця Іллі Хренова, який загинув у березні минулого року, захищаючи це місто.

Представник Асоціації білоруських добровольців Андрій Кушнєров своєю чергою повідомив, що 19 і 20 серпня у Києві відбулась закрита конференція, в якій взяли участь бійці білоруських добровольчих формувань та учасники цивільних і парамілітарних організацій.

За підсумками конференції було ухвалено рішення налагодити соціальну підтримку бійців та їхніх сімей, провести благодійний марафон для допомоги сім'ям загиблих білоруських добровольців, налагодити комунікацію між воєнізованими формуваннями і парамілітарними організаціями на території України і країн ЄС, організувати процес регулярного інформування білоруської діаспори про діяльність усіх білоруських добровольчих формувань, зазначив Кушнєров.

Благодійний Фонд «Вільна Білорусь», покликаний допомогти білоруським добровольцям, які воюють проти спільного ворога в лавах ЗСУ, а також сформувати умови для повалення злочинного режиму Лукашенка, зареєстрований у листопаді 2022 року.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-