Презентація дослідження «Russia-Ukraine War: Environmental Impact»

Презентація дослідження «Russia-Ukraine War: Environmental Impact»

Укрінформ
20 липня, 15:00 - презентація дослідження «Russia-Ukraine War: Environmental Impact».

Організатори: Ukraine Media Center — Ukrinform.

Спікери: Станіслав Шум - СEO Top Lead; Олександр Краснолуцький - перший заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів; Наталя Слободян - керівник напрямку з питань зміни клімату та екології ДТЕК; Михайло Різак - директор із взаємодії з органами влади та питань сталого розвитку NIBULON.

Теми для обговорення:

  • Якими є збитки для довкілля від повномасштабної війни: найбільш важливі цифри та факти.
  • Шкода довкіллю = шкода бізнесу. Що робить український бізнес, аби подолати наслідки екоциду.
  • Наскільки великою проблемою є розмінування с/г земель і що треба, щоб його прискорити? 
  • Відновлення України та ВДЕ: чому зелене відновлення має стати пріоритетом?

Коротко. На заході буде представлено дослідження контент-маркетингової агенції Top Lead щодо впливу російської збройної агресії на довкілля України. 

Довідково. Дослідження зроблене у співпраці з польським виданням Gazeta Wyborcza і в партнерстві з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України. Та за підтримки NIBULON, ДТЕК та Адама Україна. 

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Акредитація ЗМІ за посиланням: https://forms.gle/5EbNmKBaGMvkvtdc6

Контактна особа - Сімкова Євгенія (097 7109079), пресслужба Міндовкілля. 

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/, українською та англійською мовами.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

 Підсумкові матеріали:

Збитки довкіллю внаслідок збройної агресії РФ сягають понад 2 трлн грн

За понад 500 днів ведення війни на території України збитки, завдані довкіллю та екосистемам країни, становлять понад 2 трлн гривень.

Про це повідомив перший заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів Олександр Краснолуцький під час презентації дослідження «Russia-Ukraine War: Environmental Impact», проведеної в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«З початку повномасштабного вторгнення проводиться розрахунок збитків, завданих довкіллю. На сьогодні вони становлять понад 2 трильйона гривень. Задокументували більше 2500 випадків впливу на навколишнє середовище. Це стосується руйнування заповідників, забруднення води, мінування полів, випалених лісів тощо», - зазначив він.

Краснолуцький уточнив, що загальна сума розрахованих збитків внаслідок забруднення атмосферного повітря становить 29,2 млрд доларів, землі – 24,6 млрд доларів, водних ресурсів – 1,6 млрд доларів. Загалом в Україні знаходиться 527 тисяч тонн відходів від знищеної російської техніки, а також зафіксовано 55,9 тис. тонн викидів шкідливих речовин в атмосферу.

Як повідомлялося, ПРООН в Україні передала Державній екологічній інспекції матеріали для проведення спостережень у зоні впливу від підриву Каховської ГЕС.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-