Протистояння ракетним атакам по Україні

Протистояння ракетним атакам по Україні

Укрінформ
18 липня, 12:00 - брифінг на тему: "Протистояння ракетним атакам по Україні".

Організатори: Ukraine Media Center — Ukrinform.

Спікер: Юрій Ігнат - речник командування Повітряних сил ЗСУ (онлайн).

Теми для обговорення:

  • Останні ворожі обстріли.
  • Виробництво безпілотників російською федерацією: якими будуть контрдії України?
  • Нові маршрути російської авіації: що змінилось?

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/, українською та англійською мовами.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

Виїзд першої групи українських пілотів на навчання очікується до кінця літа – Ігнат

Виїзд першої групи українських пілотів на навчання на винищувачах F-16 очікується до кінця літа.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ сказав речник Командування Повітряних сил Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

"Ми сподіваємось, що за кілька тижнів (розпочнеться навчання українських пілотів на F-16 – ред.), як сказав Джейкоб Салліван (радник президента США з питань національної безпеки – ред.). Бог дасть, щоб до кінця літа наші пілоти виїхали на навчання і швидше повернулися", – зазначив Ігнат.

За його словами, це буде група пілотів, які навчатимуться саме на F-16.

Крім цього, зазначив він, ще будуть групи пілотів, які проходитимуть базові навчання: наземну підготовку з переходом у практичні польоти на різних літаках, в тому числі і на винищувачах.

"Це все відбуватиметься в різних країнах, тому що потужностей для швидкого навчання такої великої кількості людей в одній країні немає. Тому маємо розуміти, що "авіаційна коаліція" недаремно створена. Хтось допомагає літаками, хтось – навчанням пілотів, хтось – підготовкою бойових інженерів тощо", – пояснив Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, на саміті НАТО в Литві міністр оборони Олексій Резніков підписав меморандум з 11 країнами-членами коаліції, який визначає умови навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

Держави-учасниці коаліції також погодилися, що підготовка українських льотчиків для керування західними винищувачами F-16 розпочнеться у Данії в серпні.

Ігнат припустив, що РФ схоче показати "російську міць" у відповідь на вибух на Кримському мосту

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат припустив, що РФ може "показати свою міць" у відповідь на події, які сталися вчора з Кримським мостом.

Про це він сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна –Укрінформ, відповідаючи на запитання кореспондента агентства щодо чуток про можливу помсту за Кримський міст з боку РФ.

"У мене інформації немає, інформацію можуть мати наші спецслужби, які цим займаються. Можна лише припускати, що "духовні скрепи" Росії (спрацюють – ред). Їм треба щось власному народу довести, показати ту саму "міць російську". Вони традиційно можуть це зробити, як вони це зажди роблять", – сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, за попередніми даними, 17 липня близько четвертої ранку впала секція Керченського мосту. Перед цим пролунав вибух. Повідомляють як мінімум про двох загиблих та одного постраждалого. Перед мостом утворилися величезні черги. Також зупинявся рух потягів.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України нагадали слова керівника Кирила Буданова про те, що Керченський міст – зайва конструкція.

У СБУ заявили, що всі деталі щодо організації "бавовни" на Кримському мосту СБУ розкриє після перемоги.

Зі свого боку, російський диктатор Володимир Путін пообіцяв, що Росія помститься за удар по Кримському мосту. За його словами, "міністерство оборони готує відповідні пропозиції".

Найбільше ворожих безпілотників-розвідків фіксується на Херсонщині - Ігнат

Найбільше ворожих безпілотників, якими російські загарбники проводять повітряну розвідку, фіксується на Херсонщині, в руслі річки Дніпро.

Про це сказав речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу в Медіацентрі Україна –Укрінформ.

«Ворожа безпілотна авіація доволі таки потужно зараз працює по всій лінії розмежування. 10, 15, а інколи 20 безпілотників одночасно в зоні видимості наших радіолокаційних систем. Таким чином противник проводить повітряну розвідку і на півдні, більше всього їх на Херсонщині працює завжди, в руслі річки Дніпро», – зазначив він.

Також, додав Ігнат, працює ворожа тактична авіація, підтримуючи наземні дії. Керовані авіабомби постійно запускають з літаків, констатував він.

Водночас Ігнат наголосив, що українська авіація відповідає, підтримуючи захисників: проводить і атакувальні, і оборонні дії на різних напрямках.

Як повідомлялось, у ніч на 18 липня росіяни атакували Україну з південного напрямку шістьма крилатими ракетами "Калібр" та 36 ударними дронами типу Shahed. Сили та засоби Повітряних сил ЗСУ знищили шість "Калібрів", 31 дрон Shahed-136/131 та один розвідувальний БпЛА.

Надходження в Україну F-16 дозволить суттєво збільшити відсоток збиття ворожих повітряних цілей - Ігнат

Прихід в Україну винищувачів F-16 дозволить суттєво збільшити відсоток збиття ворожих повітряних цілей і захист повітряного простору України.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ сказав речник Командування Повітряних сил Юрій Ігнат, розповідаючи про можливості захисту прикордонних областей України, що межують з Росією і найбільше потерпають від її терористичних атак, передає Укрінформ.

"Те, що Росія постійно обстрілює, наприклад, Сумську область керованими авіабомбами, ви усі знаєте. Крім цього, Сумщина потерпає від ударних безпілотників. Це дійсно серйозна проблема. Мобільні групи намагаються збивати їх, але це доволі важко робити. Тому розраховувати більше доводиться на зенітно-ракетні комплекси. Чи можна по кордону України поставити ППО і зняти цю проблему? Очевидно, що не можна, нема такої можливості. Якби це можна було, то ми б давно це зробили. Саме тому з нетерпінням очікуємо на F-16. Коли у нас будуть F-16, це дасть змогу суттєво збільшити відсоток збиття повітряних цілей, які здійснюють терористичні атаки на територію України", - зазначив Ігнат.

На даний час, підкреслив він, поки Україна чекає на F-16, різні країни допомагають нам різними засобами ППО.

"Є уже багато заяв від різних країн про передачу нам додаткових ППО. Це звісно не може відбуватися швидко. Захід не був готовий до такої ескалації конфлікту з боку Росії, до такого терору і такого злочину. Саме тому країни заходу і США нарощують зараз виробництво боєприпасів, дронів, зенітно-ракетних комплексів і ракет для них", - пояснив речник Командування Повітряних сил.

Ігнат висловив переконання, що надалі Україна буде тільки нарощувати своє озброєння і системи захисту та міцніти.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що згідно з графіком перші F-16 мають літати в українському повітряному просторі до кінця першого кварталу наступного року

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-