Енергетика України: підготовка до зими та поточна ситуація

Енергетика України: підготовка до зими та поточна ситуація

Укрінформ
13 липня, 14:30 - брифінг на тему: «Енергетика України: підготовка до зими та поточна ситуація».

Організатори: Ukraine Media Center — Ukrinform.

Спікер: Олександр Харченко - директор Центру досліджень енергетики.

Теми до обговорення:

  • Стан системи, ремонт та підготовка до зими.
  • Як українська енергетика постраждала через знищення Каховської ГЕС: які шляхи вирішення проблеми?

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/, українською та англійською мовами.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

До опалювального сезону Україна може встановити лише 20% необхідних трансформаторів

До опалювального сезону Україна встигне встановити тільки 20% від необхідного високовольтного обладнання важкого типу.

Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Уже можна констатувати, що з точки зору покриття високовольтного обладнання важкого типу, який є найбільш складним до заміни і який найбільш потрібний зараз, ми встигнемо отримати і встановити до опалювального сезону щонайбільше 20% від того, що дійсно потрібно зробити», – сказав Харченко.

За його словами, причина полягає в тому, що темпи виробництва в світі не відповідають кількості замовлень, оскільки Україна фактично повністю завантажила в світовому масштабі потужності такого виробництва. Але незважаючи на це, в України є шанс «нормально» пройти наступний опалювальний сезон.

«Якщо ж атаки на енергосистему не відновляться, то, майже напевно, ми пройдемо зимовий період нормально і без масштабних аварійних ситуацій. Хоча певні регіони є дуже вразливими, і там, безумовно, треба фокусувати певні зусилля», - наголосив Харченко.

На його думку, потрібно акцентувати увагу на відновленні високовольтних мереж та на побудові фізичного захисту енергооб’єктів, оскільки ймовірність нових атак на енергосистему є високою.

Як повідомлялося, Україна входить у літній період підвищеного піку споживання електроенергії, тому, щоб уникнути відключення електропостачання, важливо зменшити використання кондиціонерів.

Україна входить у літній пік споживання електроенергії – експерт

Україна входить у літній період підвищеного піку споживання електроенергії, тому важливо зменшити використання кондиціонерів, щоб уникнути відключення електропостачання.

Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Можна констатувати, що ми входимо в літній пік споживання, яке зросло доволі суттєво. Змінився навіть час пікових годин, зокрема, зараз фактично пікові години починаються з 16-ї і тривають десь до 21-ї, до 22-ї. І наша енергосистема ходить по краю. Споживання ще вдається покривати, але вже це зробити дуже складно», – сказав Харченко.

За його словами, все частіше доводиться просити аварійну допомогу в європейських колег, тому експерт закликав українців рідше вмикати кондиціонери в пікові години.

«З кожним днем стає все спекотніше, і якщо цей тренд утримується і температура буде вищою 29 градусів, що цілком може статися в серпні, то, звісно, тоді або споживачі навчаться хоча б частково вимикати кондиціонери, або треба буде в якийсь момент застосувати примусові відключення світла», – додав експерт.

Як повідомлялося, раніше Харченко заявляв, що у липні - серпні в енергосистемі може виникнути дефіцит електроенергії, через що Україна буде змушена збільшити імпорт енергоносіїв.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-