Поточна ситуація на ЗАЕС, на Півдні країни та в Чорному морі

Поточна ситуація на ЗАЕС, на Півдні країни та в Чорному морі

Укрінформ
6 липня, 12:30 - брифінг на тему: "Поточна ситуація на ЗАЕС, на Півдні країни та в Чорному морі".

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Наталя Гуменюк - начальник об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/, українською та англійською мовами.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

Росія зменшила кількість ракетоносіїв у Чорному морі до чотирьох - Гуменюк

У Чорному морі на бойовому чергуванні залишаються чотири російські носії крилатих ракет "Калібр".

Про це повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк на брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Корабельне угруповання (РФ у Чорному морі - ред.) ще досить велике - до 10 одиниць. Але кількість ракетоносіїв дійсно зменшилась. Якщо протягом нічної атаки на бойовому курсі було 6 ракетоносіїв і загальна ракетна потужність була 36 одиниць, 10 було використано, то наразі два ракетоносії зайшли у Севастополь. Залишились на бойовому чергування два надводні і два підводні ракетоносії, в сумі потенціал ракет може становити до 24 "Калібрів"», - сказала вона..

Як повідомлялося, раніше ВМС ЗСУ інформували, що Росія вивела у Чорне море на бойове чергування шість носіїв крилатих ракет "Калібр" загальним залпом 22 ракети.

Цієї ночі Росія здійснила чергову ракетну атаку проти України. Повітряні сили ЗСУ знищили сім із десяти крилатих ракет "Калібр".

Ворог повертається на позиції біля Херсона, звідки відійшла вода, і це відчувається за кількістю обстрілів - Гуменюк

Ворог повертається на позиції, які були під водою внаслідок підриву ними Каховської ГЕС, і починає тероризувати з мінометів мирне населення.

Про це повідомила на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк.

«Вода змінила лінію зіткнення, фактично відкинувши росіян на рівних ділянках від 5 до 15 км. Тому повернення на позиції для них важливе. Щоб повернутись до тероризування правого берега», - сказала вона.

Крім того, ворог намагається облаштувати і нові позиції. У тому числі в багатоповерхівках на верхніх поверхах розташовувати мінометні розрахунки для продовження практики обстрілу мирного населення, зокрема тих людей, які ще потерпають від катастрофи.

Гуменюк пояснила, що на лівому березі ще не скрізь відійшла вода, бо лівий набагато нижчий за правий. І тому там становище складне.

«Вони повертаються. І по кількості й потужності обстрілів це відчувається. Вони намагаються зараз тримати цифри - 50 обстрілів на світловий день і 40 - за ніч. Це за добу приблизно 90 обстрілів. Це та потужність, яку вони тримали до техногенної катастрофи», - сказала вона.

Як повідомлялося, вночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Через підрив Каховської ГЕС ЗСУ не втратили своїх позицій і не змінили планів - Гуменюк

Збройні сили України не втратили своїх позицій і не змінили своїх планів через підрив Каховської ГЕС.

Про це повідомила на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк.

«Через підрив Каховської ГЕС ми фактично не втратили своїх позицій, не змінили своїх планів і не міняли хід операції. Як і бойової роботи, яку продовжували навіть після того, як росіяни підірвали ГЕС, розраховуючи зупинити контрнаступ. Так і зараз із хімічною небезпекою, про яку йшлося, відносно заводу кримський «Титан», так і відносно радіаційної небезпеки щодо Запорізької АЕС», - сказала вона.

Гуменюк наголосила, що українські військові готові і здатні оперативно і адекватно зреагувати і не змінювати своїх планів бойової роботи.

Як повідомлялося, вночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС.

В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-