Деколонізація та майбутнє постросійського простору: криза відносин імперської метрополії та регіонів-колоній

Деколонізація та майбутнє постросійського простору: криза відносин імперської метрополії та регіонів-колоній

Укрінформ
30 червня, 13:30 - пресконференція на тему: «Деколонізація та майбутнє постросійського простору: криза відносин імперської метрополії та регіонів-колоній».

Організатор: ГО «Громадська ініціатива дій (ГІД)».

Учасники: Олег Магалецький - організатор Форуму вільних народів ПостРосії; Ахмед Закаєв - прем'єр-міністр уряду Чеченської Республіки Ічкерія; Олексій Барановський - представник "Съезда народных депутатов" РФ; Олексій Біловол - заступник директора дослідницької компанії «Ю.С.С».

Коротко. Під час заходу розглядатимуться варіанти розвитку кризи на Росії. Буде проаналізовано діяльність незалежницьких рухів народів і регіонів РФ та напрацьовані нові моделі функціонування постросійського простору.

Також презентуватиметься соціологічне дослідження, проведене серед жителів Російської Федерації на тему: «Оцінка жителями Російської Федерації стану взаємовідносин між федеральним центром і регіонами».

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: ngogid2020@gmail.com, моб. тел: +380951276892

Акредитація триватиме до 13:00 30 черня 2023 року, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

Російські ліберали на Заході становлять більшу загрозу, аніж Путін – Ахмед Закаєв

Так звані російські ліберальні опозиціонери, які перебувають на Заході, становлять більшу загрозу, аніж президент РФ Володимир Путін, бо своїми заявами про потенційні загрози розпаду Росії дезорієнтують західну громадськість і насправді прагнуть зберегти Російську імперію.

Про це заявив прем'єр-міністр уряду Чеченської Республіки Ічкерія у вигнанні Ахмед Закаєв на пресконференції в Укрінформі на тему: «Деколонізація та майбутнє постросійського простору: криза відносин імперської метрополії та регіонів-колоній».

"Здебільшого всі так звані російські ліберальні опозиціонери, які сьогодні перебувають на Заході, становлять більшу загрозу, аніж Путін і його система, тому що стосовно Путіна і його системи світ зрозумів, хто вони такі. Але ті, хто сьогодні дезорієнтує Захід заявами, що якщо розпадеться РФ, то почнуться етнічні чистки і громадянські війни між її суб'єктами, а тому, щоб не допустити розповсюдження ядерної та хімічної зброї, треба замінити Путіна і зберегти Росію як імперію, ллють воду на млин путінської системи", - сказав Закаєв.

Він спрогнозував, що так звані російські опозиціонери ніколи не прийдуть до влади в Росії, "скільки б грошей вони сьогодні на Заході не витрачали і які б престижні міжнародні форуми не скликали".

"Ті гроші, які вони сьогодні платять західним лобістам за просування їхніх інтересів, - це гроші, зароблені на чеченській крові. Коли вбивали чеченський народ, вони ділили бізнеси і заробляли гроші. Використовуючи ці гроші, вони сьогодні хочуть зберегти імперію. Вони імперці. Ніякого стосунку до лібералів і демократів вони не мають. Вони дезорієнтують західну громадськість, щоб виробити невпевненість у необхідності демонтажу Росії як імперії", - переконаний прем'єр-міністр уряду Чеченської Республіки Ічкерія.

Він також назвав штучно нав'язаними всі розмови про потенційні конфлікти між різними кавказькими народами Росії.

"Ніяких кровопролить, ніяких невирішуваних питань між цими народами немає і ніколи не було. Це створено штучно. Задовго до появи там московитів не було жодного випадку на Кавказі, щоб народи Північного Кавказу або Закавказзя воювали між собою. Немає в історії таких фактів. Оці так звані протистояння і протиріччя виникли тільки після появи на Кавказі Росії. Російська експансія закладала ці конфлікти, вони керувалися принципом "розділяй і володарюй", як і кожна імперія. Тому ніяких побоювань у мене щодо цього (можливих конфліктів - ред.) немає", - акцентував Закаєв.

Своєю чергою представник "Съезда народных депутатов" РФ Олексій Барановський додав, що "не існує ніякої російської ліберальної опозиції, є російські емігранти, які мешкають у Європі".

"Є лише одна опозиція - збройна, це "Легіон свободи Росії". Це справжня опозиція. І є "Съезд народных депутатов" РФ як політичне крило збройної опозиції. Саме "Легіон" і буде вирішувати долю Москви, а регіони вирішать свою долю самі. Тому я вважаю, що не треба звертати багато уваги на події, які проводять російські емігранти десь в Європі. Вони не є гравцями в цій ситуації", - зазначив Барановський.

Як повідомлялося, російський опозиціонер в еміграції Михайло Ходорковський під час спроби військового заколоту ЧВК "Вагнер" закликав людей у Росії виходити на вулицю.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-