Оперативна ситуація на Півдні України та у Чорному морі

Оперативна ситуація на Півдні України та у Чорному морі

Укрінформ
27 червня, 11:00 - брифінг на тему: "Оперативна ситуація на Півдні України та у Чорному морі".

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Учасник: Наталя Гуменюк - начальник об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/, українською та англійською мовами.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

Ворог збільшив кількість бойових кораблів у Чорному та Азовському морях до 8 одиниць - Гуменюк 

Росія тримає у Чорному та Азовському морях вісім бойових кораблів.

Про це повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк на пресконференції у Медіацентр Україна — Укрінформ.

"У Чорному морі ворог, вочевидь, взяв тактичну паузу і всі ракетоносії заведені у пункти базування. Чорноморське угрупування складається з 7 одиниць. В Азовському морі один корабель", - сказала вона.

Гуменюк повідомила, що вони висвітлюють надводну обстановку, проводять повітряну розвідку, у тому числі з застосуванням БПЛА. "І це говорить про те, що ворог може планувати наступні повітряні атаки, в тому числі із застосуванням авіації. Не виключено і використання ворогом берегових комплексів, оскільки ракетний голод за певними показниками вони відчувають", - сказала вона

Як повідомлялося, за даними ВМС, вранці у Чорному та Азовському морях Росія тримала на бойовому чергуванні п'ять кораблів, ракетоносіїв серед них не було.

Через підрив мосту в Чонгарі ворог використовує Армянський напрямок, який значно ближче до позицій ЗСУ - Гуменюк

Ворог через підрив мосту в Чонгарі використовує Армянський напрямок, який значно ближче до позицій ЗСУ, і через це він дуже нервує.

Про це повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк на пресконференції у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Зараз, коли ускладнений рух логістики через Чонгарський напрямок, вони змушені використовувати Армянський напрямок. Але цей шлях набагато ближчий до позицій Сил оборони України. Через це вони знервовані і не можуть його використовувати у повну потужність», - сказала Гуменюк.

За її словами ця ситуація створює напруження у ворога, яке базується на матеріальних проблемах і моральної невпевненості.

"Це продовження нашого контрнаступу, тільки тепер вже і у головах і логістиці ворога», додала Гуменюк.

Як повідомлялося, по Чонгарському мосту, що з'єднує тимчасово окупований Крим із материковою Україною, було завдано удару, рух мостом перекрито.

Здійснений агресором теракт на Каховській ГЕС не зупинив наступ ЗСУ, і дуже скоро будуть хороші результати - Гуменюк

Теракт на Каховській ГЕС не зупинив наступ Сил оборони, і дуже скоро будуть результати, які всіх порадують.

Про це повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк на пресконференції в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Силам оборони це (підрив Каховської ГЕС - ред.) не завдало того клопоту, на який розраховували окупанти. Але все ж таки певні зміни в бойовій роботі відбулись. Проте вони вкладаються у той глобальний план просування Сил оборони, який так лякає окупантів», - сказала речниця.

Тобто, зауважила Гуменюк, окупанти продовжують усвідомлювати, що навіть така складна ситуація, яку вони створили техногенною катастрофою, не зупинить Сили оборони. «Ми продовжуємо бойову роботу - вона результативна і йде заздалегідь погодженим планом. Дуже скоро будуть результати, які всіх порадують", - запевнила спікерка.

На її думку, стосовно ситуації на Запорізькій атомній станції, це один з ключових елементів у ланцюзі техногенних шантажів, якими ворог намагається змусити світову спільноту та українські Сили оборони перелаштуватись "під їх задуми і плани".

"Але цей шантаж може бути приведений у дію. Це ворог уже довів на прикладі Каховської ГЕС. Тут масштаби можуть бути більш значущими. Тут потрібне включення світової спільноти", - наголосила Гуменюк.

Раніше начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов повідомив, що російські війська розмістили техніку з вибухівкою біля чотирьох із шести енергоблоків ЗАЕС.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-