«Конституція для всіх: і великих, і малих». Підсумки всеукраїнського конкурсу

«Конституція для всіх: і великих, і малих». Підсумки всеукраїнського конкурсу

Укрінформ
27 червня,13:30 - пресконференція на тему: «Підсумки ІІ Всеукраїнського конкурсу з правового просвітництва «Конституція для всіх: і великих, і малих».

Організатори: Національна бібліотека для дітей, Асоціація розвитку суддівського самоврядування України.

Учасники: Володимир Кравчук – суддя Верховного Суду, автор Всеукраїнського правоосвітнього руху «Конституція для всіх»; Алла Гордієнко  - генеральний директор Національної бібліотеки для дітей; Ірина Шаганян - координатор Всеукраїнського правоосвітнього руху «Конституція для всіх»;  Тетяна Репеде  - голова правління Благодійного фонду «Здорове дитинство без меж», модератор;  Тетяна Єрмак - директор НВК 157 (м. Київ).

Коротко: Протягом березня-червня 2023 року відбувся ІІ Всеукраїнський онлайн-конкурс з правового просвітництва «Конституція для всіх: і великих, і малих». У конкурсі взяли участь понад 400 колективів. Під час пресконференції організатори оголосять підсумки та продемонструють роботи переможців.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

На Всеукраїнському конкурсі з правового просвітництва цього року представили понад 350 відеороликів

Цього року на Всеукраїнському конкурсі з правового просвітництва «Конституція для всіх: і великих, і малих» було представлено понад 350 відеороликів за статтями Конституції, створених групами дітей.

Організатори конкурсу підбили підсумки і оголосили переможців конкурсу під час пресконференції в Укрінформі.

Конкурс проводився Національною бібліотекою України для дітей та громадською організацією «Асоціація розвитку суддівського самоврядування України» з метою ознайомлення дітей із основними положеннями Конституції України, підвищення рівня правової культури та правосвідомості, привернення уваги широкої аудиторії до громадянської освіти, демократії та прав людини.

Основним конкурсним завданням було створення відеоролика, у якому діти декламують статті книги «Конституція для всіх: і великих, і малих». До участі у конкурсі долучилися діти з усіх куточків України, і загалом на конкурсі було представлено понад 350 відеоробіт.

Як зазначив на пресконференції суддя Верховного Суду, автор Всеукраїнського правоосвітнього руху «Конституція для всіх» Володимир Кравчук, головна мета конкурсу - це популяризація в такий спосіб Основного закону України. За його словами, такий конкурс уже проводиться вдруге, і до нього долучаються різноманітні громадські та освітні організації.

"Тому тепер це уже не просто конкурс, а цілий правоосвітній рух. У людей виникає чимало нових ідей та ініціатив, як популяризувати серед дітей Конституцію і пояснювати новому поколінню, як працює держава, навіщо ті чи інші правові механізми і установи задіяні, і зрештою сформувати свідомих громадян, які здатні побудувати в майбутньому сильну країну", - сказав Кравчук.

Він пояснив, що конкурс фактично базується на підготовці відеороликів на основі книжки «Конституція для всіх: і великих, і малих», де у віршованій і доступній формі пояснено головні статті Основного закону України для дітей.

Генеральний директор Національної бібліотеки для дітей Алла Гордієнко розповіла, що цей конкурс надзвичайно згуртував і дитячі колективи, і родини, оскільки в старших дітей у школах є уроки правознавства, а у маленьких не було донедавна відповідної літератури. А тому нова книга про Конституцію стала своєрідною знахідкою, де в доступній, легкій формі і з великою любов'ю пояснюються норми, за якими живе наша держава.

Гордієнко розповіла, що на розгляд конкурсної комісії цього року було представлено 365 групових відеороликів. "І це велика групова робота, коли були зорганізовані бібліотеки, школи і громадськість. Таким чином, вдалося охопити завдяки цьому конкурсу велику кількість дітей до вивчення Конституції", - сказала вона. За словами Гордієнко, найактивнішими областями у конкурсі стали Хмельницька, Полтавська, Одеська, Кіровоградська та Харківська.

Координатор Всеукраїнського правоосвітнього руху "Конституція для всіх" Ірина Шаганян, своєю чергою, зазначила, що в рамках проведення конкурсу було проведено також просвітницькі акції з популяризації Конституції України серед закордонних спільнот українців у Грузії, Франції та Іспанії. І це, за її словами, вкрай важливо, оскільки надзвичайно багато українських дітей зараз перебуває за кордоном, і вони потребують уваги своєї держави.

Переможцями конкурсу в номінації "Вибір журі" стали цього року Петрівська бібліотека для дітей (Кіровоградська область), Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ст. (Полтавська область), Забродівська сільська бібліотека-філія (Харківська область) та ЗДО №24 "Барвінок", вихованці старшої групи №6 "Бджілка" (м.Хмельницький).

Переможцями у номінації "Вибір глядачів" стали за кількістю вподобайок на youtube - Гадяцький профільний ліцей ім. Т.Г.Шевченка (Полтавська область), за кількістю реакцій у Фейсбуці - Клуб вмілих і допитливих "Чарівна скриня" Лубенської міської бібліотеки для дітей (Полтавська область) і за найбільшою кількістю переглядів - бібліотека-філія села Велика Яблунька (Волинська область).

 Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-