«Об’єднані прапорами свободи»: пресконференція до Дня кримськотатарського прапора

«Об’єднані прапорами свободи»: пресконференція до Дня кримськотатарського прапора

Укрінформ
22 червня, 15:30 - пресконференція на тему: «Об’єднані прапорами свободи», присвячена Дню кримськотатарського прапора.

Організатор: Кримськотатарський ресурсний центр.

Учасники: Ескендер Барієв – голова правління Кримськотатарського ресурсного центру, голова управління з правових питань та закордонних справ Меджлісу кримськотатарського народу; Таміла Ташева - Постійна Представниця Президента України в АРК; Тетяна Подворняк – менеджерка з комунікацій Кримськотатарського ресурсного центру; Віктор Войналович - перший заступник голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті; Рефат Чубаров – голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Коротко. Учасники заходу розкажуть про історію та значення кримськотатарського прапора, а також пояснять важливість визнання Дня кримськотатарського прапора офіційним святом.

У межах заходу організатори презентують візуально-інформаційну продукцію, яка була підготовлена Кримськотатарським ресурсним центром до Дня кримськотатарського прапора в рамках інформаційної кампанії #LIBERATECRIMEA та проінформують про заходи.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: ctrc@ctrcenter.org

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом.  Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfF

Підсумкові матеріали:

Кримськотатарський прапор стане символом об’єднання усіх етнічних спільнот у Криму — Чубаров

Кримськотатарський прапор стане символом об’єднання представників усіх етнічних спільнот у Криму після звільнення півострова від російських загарбників.

Про це під час пресконференції в Укрінформі сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

“Я впевнений, що коли настане етап правової трансформації кримської автономії, будуть змінюватися існуючі закони, ухвалюватимуться нові, символом, що буде об’єднувати представників усіх етнічних спільнот у Криму буде кримськотатарський прапор. Він заслужив це своїм існуванням і використанням в усіх помітних подіях на підтримку Української держави”, - сказав Чубаров.

Він зауважив, що як тільки кримськотатарський народ відновив свій національний інститут - Курултай, а це відбулося 26 червня 1991 року, було ухвалено постанову про національний прапор і національний гімн кримськотатарського народу.

“Це свідчить про важливість наступності в житті будь-якого народу, шляху, по якому цей народ іде”, - вважає голова Меджлісу.

Він зазначив, що День кримськотатарського прапору відзначається в Україні 13-й рік поспіль, хоча до 2014-го року багато хто не знав, що являє собою кримськотатарський прапор.

“Учасники Революції Гідності були уважні до того, що відбувається навколо. Як тільки бачили незнайоме, запитували: що це значить? Це питання стосувалось і кримськотатарського прапору. І тоді учасники Революції з Криму пояснювали, і всі дуже поважно ставились до прапора. Після 2014-го року, подій, пов’язаних із захопленням українського Криму, акціями непокори у ненасильницький спосіб під кримськотатарським прапором немає потреби пояснювати, як виглядає кримськотатарський прапор. Він добре відомий і в Україні, і по всьому світові”, - зауважив голова Меджлісу.

За словами Чубарова, розуміючи, наскільки в українській політичній ментальності важлива роль кримськотатарського прапора, ворог намагається максимально його нівелювати.

“В тимчасово окупованому Криму демонстрація Державного прапора України не заборонена формально, але де-факто його не використовують... У випадку з кримськотатарським прапором загарбники намагаються нібито підкупити кримських татар, надаючи дозвіл його використовувати, але лиш поруч із прапором країни-агресора. Кримські татари це чудово усвідомлюють і таких випадків дуже мало в Криму, вони відбуваються за участі небагатьох колаборантів. Там, де є кримськотатарський прапор, не може бути прапора країни-агресора”, - акцентував Чубаров.

Як повідомлялося, День кримськотатарського прапора в Україні відзначається 26 червня.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-