Українські біженці: виклики та допомога з боку ООН

Українські біженці: виклики та допомога з боку ООН

Укрінформ
20 червня - 12:00 - брифінг на тему: «Українські біженці: виклики та допомога з боку ООН».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікерка: Кароліна Ліндхольм Біллінг - представниця Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Теми до обговорення:

  • Якими заходами відзначають Всесвітній день біженців в Україні?
  • Яка тема є центральною для цього міжнародного дня у 2023 році?
  • Чи є точна кількість українських біженців у світі?
  • Війна в Україні – одна з наймасовіших криз вимушеного переселення в історії ООН. Які виклики це принесло ООН і як позначилося на діяльності Агентства ООН у справах біженців у Україні?
  • Допомога Україні у розв’язанні питання відновлення та відбудови житла: як саме УВКБ ООН працює у цьому напрямі в Україні?

Чому це цікаво?

Всесвітній день біженців проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 2000 році. Щорічно, 20 червня, Організація Об’єднаних Націй, Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) та громадянські спільноти у всьому світі проводять заходи, щоб привернути увагу громадськості до мільйонів біженців та внутрішньо переміщених осіб, які були змушені покинути свої будинки через війни, конфлікти та переслідування. Всесвітній день біженців відзначається більш ніж у 100 країнах, у тому числі в Україні.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. Прохання прибувати за пів години до заходу.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/українською та англійською мовами.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfF

Підсумкові матеріали:

Управління Верховного комісара ООН допомогло відновити понад 12 тисяч будинків в Україні

Управління Верховного комісара ООН допомогло відновити понад 12 тисяч будинків у різних областях України, а також надало комплекти для відновлення житла майже 150 тис. осіб.

Про це повідомила представниця Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Кароліна Ліндхольм Біллінг на брифінгу на тему: «Українські біженці: виклики та допомога з боку ООН» в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Як гуманітарна агенція ми не задіяні у якихось масштабних проєктах реконструкції, приміром, як Банки з розвитку. Але ми допомагаємо відновити пошкоджені будинки, вставити вікна, дахи, двері, десь залатати якісь дірки у стінах. Ми вже допомогли відновити більше 12 тисяч будинків у різних областях України», - сказала Біллінг.

Вона розповіла, що Управління Верховного комісара ООН надає комплекти першої допомоги для відновлення таким чином, щоб люди могли відремонтувати свої будинки власними силами.

«Лише цього року ми надали підтримку вже 76 тисячам осіб в Україні, і приблизно такій же кількості людей минулоріч», - зазначила представниця Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Біллінг поінформувала, що Управління підтримує програму українського виробника, який виробляє комплекти першої допомоги, а також для розгортання швидких мобільних будинків.

За її словами, цього року ця програма буде розширена. «Торік ми надали таку підтримку 165 тисячам людей, в тому числі у колективних центрах. А в цьому році ми вже надали 96 тисяч комплектів для відновлення», - зазначила Біллінг.

Стосовно того, як люди можуть стати учасниками таких проєктів підтримки, вона повідомила, що Управління отримує від громад переліки людей та домогосподарств, які потребують відновлення.

Як повідомлялося, 20 червня відзначається Всесвітній день біженців, встановлений Організацією Об’єднаних Націй у 2000 році. Щороку в цей день УВКБ ООН та громадянські спільноти у всьому світі проводять заходи, щоб привернути увагу громадськості до мільйонів біженців та внутрішньо переміщених осіб, які були змушені покинути свої будинки через війни, конфлікти та переслідування. Всесвітній день біженців відзначається у більш ніж 100 країнах, у тому числі в Україні.

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців обіцяє українцям у Росії допомогу в поверненні додому

Українці, які були змушені виїхати з окупованих територій до Росії, можуть звернутися по допомогу в поверненні на Батьківщину до Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Про це заявила представниця Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Кароліна Ліндхольм Біллінг на брифінгу на тему: «Українські біженці: виклики та допомога з боку ООН» в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

Біллінг запевнила, що Управління намагається допомогти всім українцям - «чи то в Росії, чи то в Європі», щоб вони мали право повернутися до свого дому в Україні.

«Це базове людське право, і воно має поважатися. Наприклад, якщо у біженців у Росії немає або фінансової, або будь-якої іншої можливості повернутися додому в Україну, вони можуть звернутись до Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, і ми їм допоможемо», - сказала вона.

За словами Біллінг, їй відомо, що українці зв'язуються з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців, «і ми їм допомагаємо, наприклад, відновити українські документи».

Як повідомлялося, 20 червня відзначається Всесвітній день біженців, встановлений Організацією Об’єднаних Націй у 2000 році. Щороку в цей день УВКБ ООН та громадянські спільноти у всьому світі проводять заходи, щоб привернути увагу громадськості до мільйонів біженців та внутрішньо переміщених осіб, які були змушені покинути свої будинки через війни, конфлікти та переслідування. Всесвітній день біженців відзначається у більш ніж 100 країнах, у тому числі в Україні.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-