Покарання РФ за злочини в Україні

Покарання РФ за злочини в Україні

Укрінформ
19 червня, 12:30 - брифінг на тему: «Покарання РФ за злочини в Україні».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Федір Веніславський - народний депутат, член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, представник Президента у ВРУ (онлайн).

Теми до обговорення:

  • Розслідування МКС підриву окупантами каховської ГЕС.
  • Спецтрибунал для путіна: яким він буде та коли запрацює?

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. Прохання прибувати за пів години до заходу.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/, українською та англійською мовами.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfF

Підсумкові матеріали:

Україна поки не має доказів розміщення Росією ядерної зброї в Білорусі – Веніславський

Україна наразі не має доказів розміщення Російською Федерацією ядерної зброї на території Республіки Білорусь.

Про це член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник Президента у ВР Федір Веніславський заявив під час брифінгу в Медіацентрі "Україна – Укрінформ", відповідаючи на запитання кореспондента агентства.

"Ми на засіданні комітету в закритому режимі заслуховували представників розвідувального співтовариства України. Наразі достеменної доказової бази про те, що ядерна зброя вже передислокована на територію Республіки Білорусь, ми не маємо", – сказав він.

Водночас член оборонного парламентського комітету підкреслив, що сховища для розташування ядерної зброї в Білорусі ретельно підготовлені. Окрім того, за його словами, українська влада зараз консолідує зусилля міжнародної спільноти задля запобігання загрозам, які можуть виникнути внаслідок відповідного потенційного переміщення.

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня міністри оборони Росії та Білорусі підписали документи про розміщення тактичної ядерної зброї на білоруській території. Того ж дня Олександр Лукашенко заявив, що ядерну зброю РФ уже почали переміщувати до Білорусі. Володимир Путін на зустрічі з Лукашенком у Сочі повідомив, що тактичну ядерну зброю доправлять до Республіки Білорусь після 7-8 липня.

16 червня президент Російської Федерації заявив, що до Білорусі доставлено першу партію ядерних зарядів, які планується розмістити на території країни.

Україна активно надає партнерам докази підриву військами РФ греблі Каховської ГЕС — Веніславський

Наразі Україна активно надає міжнародним партнерам докази того, що греблю Каховської ГЕС підірвали війська Російської Федерації.

Про це член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник Президента у ВР Федір Веніславський розповів на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

Він зауважив, що Україна системно працює над розслідуванням підриву Росією греблі Каховської ГЕС. “Ми маємо дані наших розвідувальних співтовариств: і Головного управління розвідки, і Служби зовнішньої розвідки. Ми також маємо розвідувальні дані наших партнерів. Наразі в України немає жодних сумнівів у тому, що саме Російська Федерація підірвала цю греблю. Ми зараз дуже активно надаємо доказову базу нашим партнерам, щоб сформувати коаліцію і єдине розуміння, що це — черговий акт геноциду і терору РФ”, — підкреслив Веніславський.

Член оборонного парламентського комітету зазначив, що для України вкрай важливо задокументувати всі обставини теракту на Каховській ГЕС, у тому числі перехоплення телефонних розмов російських військових, супутникові знімки, які свідчать про те, що саме Росія вчинила цей злочин.

Він наголосив, що за підрив греблі Каховської ГЕС Російська Федерація має понести юридичну відповідальність і в суді Організації Об’єднаних Націй, і в Міжнародному кримінальному суді, і в майбутньому спеціальному міжнародному трибуналі.

Як повідомлялося, війська РФ уночі 6 червня підірвали греблю Каховської ГЕС. Станція відновленню не підлягає. Станом на 19 червня, на Херсонщині через підрив росіянами Каховської ГЕС залишаються підтопленими 22 населені пункти.

Відео: 

Videо:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-