«Крила помсти» для наступу

«Крила помсти» для наступу

Укрінформ
20 червня, 14:00 - пресконференція на тему: «ХАКІ. Зброя нового покоління. Збираємо КРИЛА ПОМСТИ для наступу!».

Організатор: Благодійний фонд «Крила помсти».

Учасники: Анатолій Федорук - міський голова міста Буча; Вадим Кодачігов, Faust - командир роти «Щит», ексбоєць 241 бригади, ідейний натхненник проєкту «Крила помсти»; Олена Білоус - представниця проєкту «Крила помсти» у США; Олександр Пономарьов - український співак, народний артист України; Михайло Хома (DZIDZIO) - український співак, заслужений артист України; представники Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Генерального штабу ЗСУ, Служби безпеки України.

Модераторка: Оксана Щирба - PR- директорка проєкту «Крила помсти».

Коротко: Проєкт «Крила помсти» – це комплекс благодійних дій, спрямованих на забезпечення української армії силами та засобами, необхідними для ефективної реалізації заходів з оборони та деокупації території України.

Довідково. Проєкт має на меті виробництво 1000 автономних та керованих безпілотних бомбардувальників «Hunter Killer» (ХаКі-20), які розроблені в Україні для оснащення спеціальних підрозділів високоточною далекобійною зброєю ураження. Вже запущено виробництво першої серії ударних бомбардувальників, кожен з яких буде названо на честь одного з міст-героїв України.

Проєкт «Крила помсти» реалізується за підтримки силових структур, відомих торговельних мереж, медіахолдингів та зірок шоубізнесу.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: oschyrba31@gmail.com

Акредитація триватиме до 17:00 19 червня. Для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву ЗМІ.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

У рамках проєкту "Крила помсти" в Україні виготовлять тисячу безпілотних бомбардувальників

В Україні презентували проєкт "Крила помсти", мета якого – виготовлення 1000 автономних українських безпілотних бомбардувальників.

Презентація відбулася в Укрінформі.

Як зазначається на сайті проєкту, "Крила помсти" – це комплекс благодійних дій, спрямованих на забезпечення української армії силами та засобами, необхідними для ефективної реалізації заходів з оборони та деокупації території України.

Цілями проєкту є виготовлення 1000 автономних безпілотних бомбардувальників Hunter Killer (ХаКі), які розроблені в Україні та виготовляються найкращими українськими підприємствами. Крім того, проєкт має на меті оснащення спеціальних підрозділів високоточною далекобійною зброєю ураження.

Вже запущено виробництво першої серії ударних бомбардувальників, кожен з яких буде названо на честь одного з міст-героїв України.

Як зазначають розробники, ​​кожен літак серії Hunter Killer – це виключно українська розробка та виключно українське виробництво. Поки що існує три його модифікації.

Камікадзе ХаКі АК-1000 – це автономний камікадзе, здатний знищувати стратегічні об’єкти ворога на відстані до 1000 км – для підрозділів Головного управління розвідки.

Бомбардувальник ХаКі КБ-50 – перші у світі ескадрильї безпілотних тактичних бомбардувальників поля бою, які виконують завдання у найгарячіших зонах, перебуваючи у повітрі до 6 годин безперервно, миттєво вражаючи будь-яку ворожу техніку та живу силу, згідно з вказівками оператора, який перебуває за 50 км від зони бомбардування – для підрозділів ЗСУ, ССО, ТРО.

Кожна бригада має отримати по 2-3 ескадрильї, які будуть чергувати у повітрі цілодобово і не залишать ворогу жодного шансу на виживання.

Бомбардувальник ХаКі АБ-500 – це автономний бомбардувальник, який вражає бази розміщення техніки та живої сили орків в радіусі 500 км – для Центру спеціальних операцій СБУ.

У місяць планують виробляти близько 100 одиниць. Перші літаки передадуть в наступному місяці.

Комплектація камікадзе буде коштувати близько 40 тис. дол., комплектація автономного бомбардувальника – 45 тис. дол. Сума, яка потрібна, – близько 20 млн дол.

"Більшість тієї суми буде надана бюджетом. Сюди підключаться Мінцифри, Міноборони. Всі чекають, поки ми завершимо етап випробувань", – підкреслив командир роти "Щит", ідейний натхненник проєкту "Крила помсти" Вадим Кодачігов.

З початку проєкту зібрали понад 150 тис. грн.

"Цей продукт має дуже високий експортний потенціал. Вже є багато європейських компаній, які пропонують українському виробнику почати експортували цей продукт, але поки не закінчиться війна, його експорту з України не буде", – зазначив Кодачігов.

За словами розробників, проєкт "Крила помсти" – це послання від усього українського народу російським військовим, що з цього моменту війна, яку вони розв'язали, прийде і до них, стане їхнім повсякденням зі звуками сирен та бомбосховищами.

"Наші ХаКі – це регулярна та цілодобова доставка найякіснішої української бавовни в будь-яку берлогу оркостану на відстань до 1000 кілометрів (поки що до 1000 – але ми над цим працюємо)!" – підкреслюють розробники проєкту.

Проєкт реалізується за підтримки силових структур, відомих торговельних мереж, медіахолдингів та зірок шоубізнесу.

"Наше завдання – привернути увагу до цього проєкту, щоб зробити все якомога швидше, і ми могли адекватно відповідати на ці загрози, які кожної ночі літають над Києвом", – зауважив народний артист України Олександр Пономарьов.

Як повідомляв Укрінформ, за даними віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, понад 20 українських військових розробок, поданих до defense-tech кластера Brave1, мають потенціал посилити оборону України.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-