Ліквідація наслідків підриву Росією Каховської ГЕС: поточна ситуація

Ліквідація наслідків підриву Росією Каховської ГЕС: поточна ситуація

Укрінформ
16 червня, 13:00 - брифінг на тему: "Ліквідація наслідків підриву Росією Каховської ГЕС: поточна ситуація".

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Олександр Хорунжий - пресофіцер ДСНС України (персональна участь).

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/, українською та англійською мовами.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegramhttps://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

На Київщині внаслідок падіння уламків ракет зруйновані три будинки - ДСНС

У Київській області внаслідок ракетного удару у п'ятницю зруйновані 3 приватні будинки і 15 пошкоджені.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ заявив пресофіцер ДСНС Олександр Хорунжий.

“Поки що всі остаточні наслідки (обстрілу) уточнюються оперативною службою ДСНС, але можу констатувати, що ми вже працюємо у Київській області, зокрема у Вишгородському районі. Унаслідок падіння уламків зруйновано 3 приватні будинки, пошкоджено 15 будинків і 2 господарчі споруди - це за попередніми даними”, - заявив він.

Речник зазначив, що за однією з адрес виникла пожежа у приватному будинку, для її ліквідації залучені 2 одиниці техніки і 8 рятувальників.

“За іншою адресою відбулося падіння уламків ворожої цілі і займання трав'яного настилу на площі 2 гектара. Залучено пожежно-рятувальний підрозділ для гасіння цієї пожежі”, - сказав Хорунжий.

Як повідомлялося, Повітряні сили ЗСУ заявили про знищення вдень 16 червня шести ракет "Кинджал", шести ракет "Калібр" і двох безпілотників ворога.

Начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов заявив, що в області внаслідок ракетного удару пошкоджені приватні будинки, є постраждалі.

Після підриву Каховської ГЕС у трьох областях залишаються підтопленими 54 населені пункти - Хорунжий

Після підриву загарбниками Каховської ГЕС у трьох областях — Херсонській, Дніпропетровській і Миколаївській — залишаються підтопленими 54 населені пункти.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ сказав пресофіцер ДСНС Олександр Хорунжий.

“Херсонщина, Дніпропетровщина, Миколаївщина — це три основні області, де залучаються наші сили і засоби для ліквідації цієї надзвичайної ситуації. Станом на зараз на території Херсонської, Миколаївської і Дніпропетровської областей, які найбільше постраждали від підриву окупантами Каховської ГЕС, залишаються підтопленими 54 населених пункти, 17 із них — на тимчасово окупованій території Херсонщини”, - повідомив він.

Речник зазначив, що на території цих 3 областей загалом підтоплено понад 1900 будинків (із них саме у Херсоні - 1422 будинки), 201 домогосподарство та 216 присадибних ділянок.

“Силами ДСНС було евакуйовано 3772 особи та 268 тварин. У нас працюють у пунктах евакуації психологи, і ними теж була проведена велика робота - надано психологічну допомогу 413 особам”, - сказав пресофіцер ДСНС.

Як повідомлялося, у ніч на 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС.

Після аварії на Каховській ГЕС на Херсонщині рятувальники евакуювали 286 тварин - Хорунжий

Після аварії на Каховській ГЕС у Херсонській області співробітники Державної служби України із надзвичайних ситуацій загалом евакуювали 286 тварин.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ заявив пресофіцер ДСНС України Олександр Хорунжий.

“На території Херсонської області у нас... підтоплено 1807 будинків, у Херсоні — 1422. У Херсонській області евакуйовано приблизно 2800 осіб, 286 тварин, фактично протягом минулої доби у нас 4 тварини було евакуйовано. Щодо надання психологічної допомоги, то 398 осіб за добу це 7 осіб отримали психологічну допомогу від психологів ДСНС”, - сказав він.

За його словами, на річці Дніпро у створі поста Херсон спостерігається постійне поступове зниження рівня води.

“Зараз він (рівень води — ред.) знаходиться на позначці 1 метр 37 сантиметрів. Фактично з початку доби (зафіксовано — ред.) зниження на 10 сантиметрів. І ця тенденція продовжується”, - уточнив речник.

Хорунжий поінформував, що наразі рятувальники організували відкачування води з 245 приміщень. “Відкачано десь приблизно 60 тисяч кубометрів води, за добу відкачали понад 22 тисячі з 88 приміщень (кубометрів води — ред.), це саме по Херсонській області”, - заявив пресофіцер ДСНС.

За його даними, рятувальники організували і підвезення продуктів харчування, і загалом людям було підвезено 16 тисяч кілограмів продуктів харчування і предметів першої необхідної, з них за добу - 5 тисяч кілограмів цього виду допомоги. ДСНС застосовує і станції для очищення води, яка потім підвозиться і роздається населенню — і питна, і технічна, сказав він.

“У нас проводяться роботи з очищення територій від залишків мастильних продуктів — ми почистили від цих залишків 240 квадратних метрів акваторії”, - поінформував речник.

Хорунжий зазначив, що від громадян і на номер 101, і на телефони місцевих органів влади постійно надходять заявки від громадян щодо надання допомоги, на які ДСНС реагує і обробляємо їх. “У нас забезпечено реагування на 1536 звернень, фактично ми всі їх обробили і виконали. Ми лише за добу виконали і надали допомогу людям за 160 заявкам”, - заявив пресофіцер ДСНС.

Він уточнив, що від рятувальної служби по Херсону залучено 324 особи особового складу і 47 одиниць техніки.

Як повідомлялося, у ніч проти 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС.

Після підриву Каховської ГЕС на Миколаївщині евакуювали до 1 тис. осіб - ДСНС

У Миколаївській області після підриву російськими військами Каховської ГЕС із місць підтоплень евакуювали близько 1000 осіб.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив пресофіцер ДСНС України Олександр Хорунжий.

“Щодо Миколаївщини, то там залишаються підтопленими 20 населених пунктів. Це, зокрема, 102 будинки і 201 домогосподарство та 216 присадибних ділянок. На Миколаївщині з місць підтоплень було евакуйовано десь 1000 осіб, із них 167 — діти, надано психологічну допомогу 15 особам та підвезено 18 тонн питної води, 38 тонн продуктів харчування, зокрема до Афанасіївки та Василівки”, - сказав він.

За його словами, рятувальники надавали допомогу з транспортування продуктів харчування до будинків людей, які там мешкають.

“Сьогодні по Миколаївщині залучено 40 осіб та понад 10 одиниць техніки до робіт саме по руслу річки Інгулець. З початку проведення робіт у Миколаївській області залучалися понад 100 осіб і близько 50 одиниць техніки”, - додав речник.

Пресофіцер ДСНС зазначив, що на Дніпропетровщині спостерігається зниження рівнів води у Каховському водосховищі — за період після підриву вона знизилася з 16 метрів 77 сантиметрів до 9 метрів.

“Це, звичайно, викликало і негативні наслідки. Наразі, на жаль, припинено роботу водозабірних станцій на кількох об'єктах. Загалом без центрального водопостачання опинилися 35 населених пунктів. З них 14 населених пунктів відключені частково — це приблизно 82 тисячі абонентів”, - поінформував Хорунжий.

За його даними, ДСНС організувала підвіз води для населення: усього громадянам підвезено понад 7 тисяч тонн води, із них від ДСНС близько 4 тисяч.

“Для підвозу води для населення залучено 30 одиниць техніки й понад 60 чоловік особового складу”, - сказав він.

Як повідомлялося, у ніч на 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-