Підрив Каховської ГЕС: що зараз відбувається на Херсонщині?

Підрив Каховської ГЕС: що зараз відбувається на Херсонщині?

Укрінформ
7 червня, 13:30 - брифінг на тему: "Підрив Каховської ГЕС: що зараз відбувається на Херсонщині?".

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Учасник: Юрій Соболевський - перший заступник голови Херсонської обласної ради (онлайн).

Актуальні питання: 

– Як проходить евакуація населення із небезпечних місць, для яких є ризик затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС?

– Якими наразі є наслідки, спричинені ворожим підривом Каховської ГЕС?

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/, українською та англійською мовами.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

Російські агресори не збиралися займатися евакуацією населення на лівобережжі - облрада

Російські агресори на загарбаному ними лівобережжі Херсонщини евакуацію населення провалили, вони також можуть використати ситуацію з підривом ГЕС для того, щоб переселити людей з постраждалих населених пунктів просто на територію Росії.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«На лівому березі – там просто жахіття… Велика кількість людей опинилися в ситуації, коли вони не могли виїхати. Вони знаходяться на дахах затоплених будинків. Окупаційна влада евакуацію провалила повністю», - зазначив Соболевський.

На його думку, російські агресори і не збиралися по-справжньому займатися евакуацією, тому що перші рухи у цьому напрямку вони почали робити 6 червня десь опівдні, також ніхто не скасував комендантську годину.

За його словами, російські військові не були долучені до евакуаційних процесів - їх не залучали для допомоги населенню. Як зазначив Соболевський, навпаки, військові РФ заважали працювати волонтерам. «Людям, які намагалися допомогти своїм сусідам, російські військові просто створювали перешкоди», - каже Соболевський.

Зокрема, за його словами, надходила інформація про випадки вимагання грошей з боку російських військових за те, що вони дозволяли мешканцям на човнах збирати постраждалих з дахів будинків.

«Ситуація там дуже важка і для того, щоб допомогти нашим людям єдине зараз рішення – залучення міжнародних організацій, щоб вони чинили тиск на РФ, щоб дозволили працювати там міжнародним організаціям, щоб вони змогли допомогти цим людям», - зазначив Соболевський.

Також окупаційна влада не зробила жодних рухів для того, щоб у мешканців постраждалих районів був доступ до медичної допомоги.

«І є великі сумніви, що зараз там будуть якісь кроки щодо допомоги людям, які постраждали після цього теракту», - прокоментував Соболевський. Він припускає, що населенню, швидше за все, можуть запропонувати так звану евакуацію до РФ, він впевнений, що окупаційна влада використає цю трагедію для того, щоб переселити людей на територію Росії.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС.

Вода оточила захоплене російськими військами місто Олешки на Херсонщині, люди рятуються на дахах, на допомогу їм ніхто не приходить. У населених пунктах загарбаної Голопристанської громади Херсонської області вода прибуває, її рівень подекуди сягає 3,5 метра. У Новій Каховці російські загарбники не евакуювали людей, а вивозили награбоване.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-