Миколаївщина сьогодні: поточна ситуація в місті й області

Миколаївщина сьогодні: поточна ситуація в місті й області

Укрінформ
22 травня, 14:30 - брифінг на тему: “Миколаївщина сьогодні: поточна ситуація в місті й області”.

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Учасник:  Віталій Кім -  начальник Миколаївської ОВА (онлайн).

Теми для обговорення:

– Відкриття портів Миколаївщини: що відомо?

– Оперативна ситуація в області.

– План відбудови регіону.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформуhttps://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/, українською та англійською мовами.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали: 

Офіційних даних щодо приєднання портів Миколаєва до "зернового коридору" наразі немає - Кім

Начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім заявив, що наразі немає офіційних даних щодо приєднання портів міста Миколаєва до "зернового коридору".

Про це він сказав на брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ, передає кореспондент Укрінформу.

«Наразі немає офіційних даних щодо приєднання миколаївських портів до "зернового коридору". Над цим усі працюють, але підтвердити цю інформацію я не можу. Це залежить від політичних рішень», - сказав Кім.

За його словами, все готово для того, щоб судна – як українські, так і іноземні - виходили з портів Миколаєва. Але через загрозу обстрілів загарбниками з Кінбурнської коси це питання наразі на паузі. Кім нагадав, що коли останнього разу намагалися вивести баржі «Нібулона», їх обстріляли.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2022 року в районі Очакова загарбники обстріляли дві баржі компанії «Нібулон». Двоє працівників загинуло.

17 травня президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що дію «зернової угоди» продовжено на два місяці, до 18 липня 2023 року. За його словами, російська сторона пообіцяла не перешкоджати заходу турецьких суден у порти "Миколаїв" та "Ольвія".

Україна, Організація Об’єднаних Націй і Туреччина 18 березня 2023 року домовились про продовження «Ініціативи з безпечного транспортування агропродукції через Чорне море». Дія угоди була продовжена на 120 днів, проте в росії заявляли, що угода діятиме до 18 травня 2023 року.

Починаючи з квітня 2023 року російська сторона постійно блокувала виконання "зернової угоди". Зокрема, з 8 по 14 травня, за даними Українського клубу аграрного бізнесу, жодне судно не пройшло інспекцію на вхід до морських портів України та жодне судно не було зареєстроване для огляду на вхід.

Віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що у межах угоди Україна вже експортувала 30,4 млн т агропродукції.

На деокупованій Снігурівщині відновлює роботу завод команії Agrofusion - Кім

На деокупованій Снігурівщині (Миколаївщина) відновлює роботу завод команії Agrofusion.

Про це сказав голова обласної військової адміністрації Віталій Кім на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ 22 травня.

«Так, завод Agrofusion на Сгурівщині відновлює роботу, досить швидкими темпами, там вже розмінували поля. Крім того, компанія розмістила в іншому місці свої потужності, де вже вирощує розсаду. До осені очікується повне відновлення цього заводу, а на наступний рік планується навіть нарощування виробництва», - сказав Кім.

Також, за його словами, наразі на Миколаївщині запрацювали такі великі підприємства як фірма PepsiCo, пивзавод «Янтар» та фірма «Нібулон». Найближчим часом ще п’ять підприємств розглядають відновлення роботи в області.

Agrofusion — це українська вертикально-інтегрована група компаній, яка займається виробництвом та переробкою томатів.

Як повідомлялося, наразі немає офіційних даних щодо приєднання миколаївських портів до зернового коридору.

Якщо миколаївські порти приєднаються до "зернового коридору", то експорт збіжжя з України зросте вдвічі - Кім

Якщо миколаївські порти приєднаються до "зернового коридору", то експорт збіжжя з України зросте удвічі.

Про це сказав голова обласної військової адміністрації Віталій Кім на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ 22 травня, передає кореспондент Укрінформу.

«На Миколаївщині є ще значна частина зерна урожаю минулих років. Але все залежить від ціни та економічної доцільності Якщо миколаївські порти приєднаються до зернового коридору, то експорт збіжжя з України зросте удвічі», - сказав Кім.

Також, за його словами, наразі тривають роботи по ремонту доріг області, які постраждали від пересування важкої військової техніки, великих фур, які везуть зерно, та обстрілів.

Як повідомлялося, наразі немає офіційних даних щодо приєднання миколаївських портів до "зернового коридору", хоча робота у цьому напрямку триває.

17 травня президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що дію "зернової угоди" продовжено на два місяці, до 18 липня 2023 року. За його словами, російська сторона пообіцяла не перешкоджати заходу турецьких суден у порти "Миколаїв" та "Ольвія".

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-