Дніпропетровщина: наслідки російських обстрілів

Дніпропетровщина: наслідки російських обстрілів

Укрінформ
22 травня, 13:00 - брифінг на тему: “Російські атаки на Дніпропетровщині – що відомо про наслідки обстрілів?”.

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Учасник: Микола Лукашук - голова Дніпропетровської обласної ради, заступник керівника ради оборони Дніпропетровської області (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/, українською та англійською мовами.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

Дніпропетровська облрада готова виділити кошти на ліквідацію руйнувань в Іларіонівській громаді

Дніпропетровська обласна рада у разі потреби готова виділити кошти на ліквідацію руйнувань в Іларіонівській громаді, що зазнала нічної атаки російської армії.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ заявив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Він зауважив, що Дніпропетровська обласна рада заклала майже 180 млн грн для допомоги громадам, на останній сесії цю суму навіть збільшили.

"Ми вже надали підтримку громадам Павлоградського району і міста Павлограда, коли туди були прильоти. Ми надали підтримку Марганецькій громаді. І зараз на рівні громади (Іларіонівської - ред.) опрацьовуються всі заявки, які є, цим займаються голови громад. Коли вони будуть опрацьовані, громади повідомлять, чи є в них бюджети (на ліквідацію наслідків обстрілів - ред.), чи потрібна якась допомога. Іларіонове розташоване поруч із агломерацією Дніпра. Якщо в них не буде коштів на те, щоб допомагати людям, ми і обласна військова адміністрація з бюджету області зробимо субвенцію, і цим питанням займатиметься безпосередньо громада", - сказав Лукашук.

Коментуючи знищення техніки аварійно-рятувальної станції у Дніпрі внаслідок ракетної атаки, він зазначив, що облрада готова долучитися до придбання нової техніки.

"Уже керівник ДСНС зв'язався з міністерством (внутрішніх справ - ред.), ми очікуємо, що на нашу область з інших регіонів нададуть додаткову техніку і обладнання... Якщо буде потрібно - з обласного бюджету виділимо також додаткові кошти на придбання цих автівок. Депутатський корпус Дніпропетровщини повністю підтримує нашу ДСНС і інші Сили оборони, ми готові виділяти (кошти. - ред.). Але треба розуміти, що навіть коли ми виділимо ці кошти, піде деякий час на закупівлю і поставку усього цього обладнання. Тому зараз ця потреба буде закрита за рахунок ДСНС України", - зауважив Лукашук.

За його словами, обласна рада виділила близько 140 млн грн з обласного бюджету на придбання спецтехніки для розмінування, радіаційної боротьби, виявлення загроз. Крім того, частина знищених машин надійшла до області за різними гуманітарними програмами.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 22 травня російська армія атакувала Дніпропетровську область ракетами і безпілотниками. В Іларіонівській громаді поранено сімох цивільних, пошкоджено приватні і п'ятиповерхові будинки. У Дніпрі загарбники влучили в аварійно-рятувальну частину, внаслідок чого зруйновано 3 будівлі, знищено понад 20 одиниць техніки. Постраждав один рятувальник.

Росіяни повернулися до тактики терору проти рятувальників - голова Дніпропетровської облради

Війська РФ повернулися до терористичної тактики ударів по рятувальниках, яку практикували навесні минулого року.

Таку думку висловив на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

"Я так розумію, що ворог повернувся до тої самої практики (як минулого року - ред.), щоб не тільки нанести руйнування цивільній інфраструктурі, а й убити якомога більше людей, які підготовлені для ліквідації різного роду надзвичайних ситуацій: ДСНС, поліція, сапери, медики тощо", - зазначив він.

Лукашук нагадав, що таку тактику ворог почав використовувати наприкінці березня минулого року. Зокрема, 10 квітня 2022-го росіяни завдали удару по летовищу Дніпра, а за годину, коли на місці працювали рятувальники, повторили обстріл. Тоді постраждало кілька працівників ДСНС, серед них пресофіцерка Євгенія Дудка, яка після тривалого лікування померла у березні 2023 р.

"Ворог робив таку тактику: відбувався ракетний обстріл, приблизно через пів години, хвилин 40, максимум годину, туди знову прилітала ракета. Якщо говорити про Нікополь, де є низка промислових підприємств, там теж були різні обстріли інфраструктури, в тому числі критичної, ситуація була така: прилітала ракета, потім зі сторони окупованого Енергодару прилітав "Орлан" або інший безпілотник і з відстані, на якій наші військві на той час дістати його не могли, фіксував наслідки. Щойно туди приходила поліція, ДСНС-ники наші чи лікарі, туди знову прилітала ракета чи постріли", - розповів голова облради.

За його словами, так тривало кілька місяців. Зрештою, рятувальники стали прибувати на місце події лише після того, як отримували дозвіл на ліквідацію наслідків від військових.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 22 травня росіяни атакували Дніпропетровську область ракетами і безпілотниками. У Дніпрі вороги поцілили в аварійно-рятувальну частину. Зруйновано 3 будівлі, знищено більш як 20 одиниць техніки. Постраждав один рятувальник.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-