Саміт G7: очікування та результати

Саміт G7: очікування та результати

Укрінформ
22 травня, 12:00 - брифінг на тему: “Підсумки та результати саміту G7: рішення для України”.

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Учасник: Федір Веніславський - народний депутат, член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, представник Президента у ВРУ (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/, українською та англійською мовами.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

Парламентська робоча група напрацювала алгоритми виплати зарплати військовим — Веніславський

Парламентська робоча група вже напрацювала певні алгоритми щодо виплати заробітної плати військовослужбовцям.

Про це член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник Президента у ВР Федір Веніславський повідомив під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ, відповідаючи на запитання кореспондента агентства.

Він нагадав, що на базі оборонного парламентського комітету було створено робочу групу, до якої увійшли народні депутати від усіх політичних сил та представників усіх складових сектору безпеки і оборони. За словами Веніславського, вже відбулося декілька засідань цієї робочої групи. Він підкреслив, що незабаром має відбутися “передфінальне” засідання, за результатами якого буде відомо детальну інформацію.

“Напрацьовуються конкретні питання, пов’язані зі справедливим і пропорційним рівнем грошового забезпечення військовослужбовців, які виконують бойові завдання, які перебувають у тилу і виконують певні службові завдання”, — зазначив Веніславський.

Парламентарій поінформував, що найближчими днями керівники цієї робочої групи скоріше за все проведуть брифінг, на якому більш детально розкажуть про напрацювання.

“Але за результатами роботи цієї робочої групи вдалося напрацювати певні алгоритми, які, я думаю, будуть сприйняті суспільством, як абсолютно адекватні і справедливі”, — додав він.

Як повідомляв Укрінформ, на базі Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки створено робочу групу для врегулювання питання оплати праці військовослужбовцям.

З 1 лютого змінився порядок виплат військовослужбовцям. Так, мінімальний розмір грошового забезпечення було підвищено до 20 100 гривень усім військовослужбовцям. 100 тисяч на місяць, як і раніше, збережені захисникам, які воюють безпосередньо на передовій. Водночас 30 тисяч гривень, що раніше виплачувалися широкому колу силовиків, тепер виплачуються військовим, які виконують завдання в районах бойових дій, але не беруть безпосередньої участі в боях із противником, пропорційно часу виконання завдань, а також тим, хто перебуває на бойовому чергуванні й бере участь у відбитті повітряних нападів противника, незалежно від району виконання завдання.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-