Африканській єдності 60 років

Африканській єдності 60 років

Укрінформ
25 травня, 12:00 - пресконференція на тему: «Аналіз відносин між Україною і державами Африканського Союзу та перспективи їх розвитку».

Організатори: Громадська Організація «Африканська Рада в Україні», Державна служба України з етнополітики та свободи совісті. 

До участі запрошені: голови та представники діаспори африканських країн в Україні, представники державних установ України, дипломатичних служб африканських країн, Торгово-промислової палати України, національних спільнот, науковці та африканісти, представники громадських організацій. 

Модератори: Мрідула Гош - голова правління Східноєвропейського інституту розвитку; Мариам Діалло - експертка ГО «Африканська рада в Україні». 

Коротко. Учасники заходу розкажуть про роль Африканського Союзу на континенті та міжнародне співробітництво. Зосередяться на питаннях відносин між Україною і державами Африки та обговорять перспективи їх розвитку.

Довідково. Африканський Союз - міжнародна міжурядова організація, заснована 9 липня 2002 року. Нині об’єднує 55 держав Африки, є правонаступницею Організації Африканської Єдності (ОАЄ).  25 травня відзначається День Африки – день заснування ОАЄ (25.05.1963 р., Аддис-Абеба).

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

В Україні й Африці вбачають невикористаний потенціал співпраці

Країни Африки вбачають невикористаний потенціал у відносинах з Україною і мають намір проаналізувати їх разом із Києвом.

Про це сказав президент Африканської Ради в Україні Діалло Ісса Садіо під час пресконференції в Укрінформі.

«Ми бачимо, які взаємовідносини між Україною й Африканськими країнами. Ми би хотіли разом із вами проаналізувати, що було, що є і які перспективи їх розвитку, щоби потенціал можливостей Африканських країн і України були б взаємовигідними, корисними для обох сторін», - сказав Садіо.

При цьому він нагадав, що українські дипломати, лікарі і вчителі допомагали Африці розвиватися.

Своєю чергою заступник голови Держслужби України з етнополітики та свободи совісті Ігор Лоссовський зауважив, що співробітництво з країнами Африки має перспективи розвитку, насамперед у сфері політичної підтримки України під час війни, співпраці в ООН та продовольчої безпеки.

А спецпредставник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх наголосив, що Україна з Африкою розпочала роботу без посередників, на рівноправних засадах взаємоповаги.

«У нас пріоритет і план номер один – це відкриття нових дипломатичних установ. Міністерство закордонних справ побудувало турне міністра таким чином, щоб воно охоплювало всі регіони Африки… Дуже важливим є продовження і поглиблення політичного діалогу, донесення правди щодо ситуації в Україні і війни Росії проти України», - заявив Субх.

25 травня відзначається День Африки – день заснування Організації Африканської Єдності у 1963 році в столиці Ефіопії Аддис-Абебі. Нині правонаступницею ОАЄ є Африканський Союз, який об’єднує 55 держав континенту.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-