Воєнні злочини росії проти українських дітей: оприлюднення доказів

Воєнні злочини росії проти українських дітей: оприлюднення доказів

Укрінформ
11 травня, 14:00 - пресконференція на тему: "Воєнні злочини росії проти українських дітей: оприлюднення доказів".

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікери:  Світлана Попова - мати депортованої в росію дівчини; Аліна Ковальова - дівчина, яку вдалося повернути з російської депортації; Микола Кулеба - виконавчий директор БО «Save Ukraine», Уповноважений Президента України з прав дитини (2014 -2021 рр.); Мирослава Харченко - юрист БО «Save Ukraine»; Катерина Рашевська - юрист Регіонального центру прав людини (RCHR).

Чому це цікаво?

Під час пресконференції представники мережі порятунку «Save Ukraine» оприлюднять докази злочинів країни агресора щодо українських дітей, які є проявами геноциду. Докази були отримані під час здійснення командою мережі порятунку однієї з місій, в результаті яких було повернуто 96 дітей. 

Одна з родин, яку вдалося повернути в складі шостої місії, мати та донька, розкажуть про обставини переміщення дитини до росії та наміри країни-агресора щодо подальшої долі дівчини.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Форма для реєстрації: https://forms.gle/uqXZfwHbEgY6tF8F7

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

Перед українським контрнаступом із прилеглих до лінії розмежування населених пунктів до росії масово вивозять дітей

Перед українським контрнаступом з прилеглих до лінії розмежування населених пунктів на територію тимчасово окупованого Криму і в росію масово вивозять українських дітей.

Про це зазначив виконавчий директор БО «Save Ukraine», уповноважений Президента України з прав дитини (2014 -2021 рр.) Микола Кулеба після пресконференції у Медіацентрі Україна — Укрінформ у коментарі кореспонденту агентства.

За його словами, декілька днів тому була оприлюднена інформація, що з тимчасово окупованого Бердянська так вивезли 660 українських дітей, яких перед цим зібрали з прилеглих населених пунктів.

“Наразі нам поки що невідомі локації, де знаходяться ці діти, але ми знаємо, що перед загрозою контрнаступу українських збройних сил зараз на територіях, наближених до лінії розмежування, постійно відбуваються так звані евакуації, а для нас це - депортації, коли дітей звозять, садять в автобуси і вивозять у невідомому напрямку”, - розповів він.

“На момент п’ять днів тому було вивезено 660 дітей з Бердянська, а зараз ми можемо говорити про тисячі дітей, які знову вивозяться на територію ворога. Що це за діти, з яких вони сімей і чи взагалі у них є сім’ї, ми наразі не знаємо”, - додав Кулеба.

Як повідомлялося, 8 травня начальник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила в ефірі національного марафону "Єдині новини", що ворог вивозить до Бердянська мешканців тимчасово окупованих територій Запорізької та Херсонської областей з метою створити ілюзію турботи про цивільних та за рахунок них убезпечити свої підрозділи, які вони розгортають на нових рубежах.

За інформацією гауляйтера тимчасово окупованої частини Запорізької області Балицького, станом на вечір 7 травня до Бердянська переміщено 1679 осіб, у тому числі 660 дітей. Їх розміщують у "віджатих" закладах відпочинку в Бердянську. Також вивезених людей повинні прийняти Приморськ та Кирилівка. Втім є інформація, що подальша евакуація буде до Ростовської області рф. чи ще далі.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-