Відкриття українсько-білоруського хабу

Відкриття українсько-білоруського хабу

Укрінформ
11 травня,14:30 - пресконференція на тему: «Відкриття українсько-білоруського хабу».

Організатори: ГО «Сустрэча. Воля до справедливості», ГО «Агенція розвитку демократії та інформаційних свобод».

Учасники: Юрій Федоренко - керівник ГО «Агенція розвитку демократії та інформаційних свобод», головний редактор сайту «Матриця свободи»; Іван Фурсенко - радник Асоціації міст України, радник Української асоціації районних та обласних рад; Ірина Лукашенко - білоруська активістка, волонтерка; Альона Жаркевіч - білоруська активістка; Тетяна Мартинова - політична блогерка, засновниця руху «Досить боятися!».

Коротко. Громадська організація «Сустрэча. Воля до справедливості» відкриває у Києві українсько-білоруський хаб. Основна мета - формування централізованої платформи для спільного діалогу, взаємодопомоги та волонтерського руху білорусів в Україні. Пріоритетним завданням хабу є допомога ЗСУ та білоруським добровольцям на фронті. Хаб відправлятиме допомогу кінцевому споживачеві, тобто прийматиме прямі заявки з фронту.

Довідково. У планах діяльності хабу кілька форматів роботи:

  • консультаційна допомога, онлайн і офлайн;
  • допомога в екстрених ситуаціях;
  • залучення фахівців для допомоги вирішення проблем у параюридичній площині, використання дорожніх карт з різної проблематики;
  • допомога в реалізації спільних ініціатив (взаємодія з органами державної влади, допомога в складанні грантових заявок як реалізатора проєкту).

Експерти хабу допоможуть також зробити аналіз цінності проєктів для отримання грантів і, в разі наявності вже діючих міжнародних програм, переадресувати до профільних грантодавців.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: українсько-білоруський хаб тел.: +380 95-223-07-63.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

У Києві відкриють українсько-білоруський хаб

Громадська організація «Сустрэча. Воля до справедливості» відкриває у Києві українсько-білоруський хаб.

Про це заявив керівник ГО «Агенція розвитку демократії та інформаційних свобод», головний редактор сайту «Матриця свободи» Юрій Федоренко під час пресконференції в Укрінформі.

Метою хабу, який буде знаходитися на вул. Єреванській, 30 в Києві, є формування централізованої платформи для спільного діалогу, взаємодопомоги та волонтерського руху білорусів в Україні. Пріоритетним завданням хабу є допомога ЗСУ та білоруським добровольцям на фронті.

«У нас синергія мала з’явитися не вчора, не позавчора. Їй, принаймні, вже рік. І лише зараз ми дійшли до формалізації наших взаємин і поєднання зусиль для більш якісної взаємодії. У нашого хабу буде декілька ключових напрямків діяльності», - сказав Федоренко.

Він поінформував, що крім того, хаб сфокусується на юридичній допомозі, тобто напрацюванню дорожніх карт у вирішенні ключових проблем білорусів в Україні, та на допомозі білоруським дітям із самоідентифіцією та тому, щоб їх почули в інформаційному просторі.

«Для чого ми ці певні зусилля робимо – для того, щоб, з одного боку, допомагати сімʼям наших воїнів, білоруських, дітям і так далі, щоб волонтерський рух у тому числі популяризувався. З іншого боку, в нас існує величезна проблема в комунікації між українцями і білорусами. Українці… про них мало чого знають», - відзначив зі свого боку радник Асоціації міст України, радник Української асоціації районних та обласних рад Іван Фурсенко.

Також хаб допомагатиме в екстрених ситуаціях, із реалізацією спільних ініціатив (взаємодія з органами державної влади, допомога в складанні грантових заявок як реалізатора проєкту) та аналізу цінності проєктів для отримання грантів.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-